Verwachting: iPad mini 1,5 miljoen keer verkocht in eerste weekend

Analist Gene Munster van Piper Jaffray verwacht dat Apple tot 1,5 miljoen iPad mini's zal verkopen in het eerste verkoopwekend.

iPad mini voorraad bewerktDe Amerikaanse analist Gene Munster van Piper Jaffray verwacht dat Apple tussen 1 en 1,5 miljoen exemplaren van de iPad mini gaat verkopen in het aankomende weekend. Dat aantal ligt lager dan wat de iPad derde generatie in maart wist te behalen: hiervan gingen er 3 miljoen in het eerste weekend over de toonbank. Dat terwijl de iPad mini vandaag in meer landen verkrijgbaar is dan de iPad 3 in zijn eerste verkoopweek. Volgens Munster ligt het aantal lager omdat de 4G-LTE-variant pas later deze maand te koop zal zijn.

Consumenten zouden daarnaast ook nog minder geïnteresseerd zijn in kleinere tablets. Op het moment zou 20 tot 25 procent van de tabletbezitters een kleiner model hebben. Munster denkt echter dat mensen uiteindelijk de voordelen van een kleiner model zullen gaan zien.

De verkoop van de iPad mini ging vanmorgen van start in een aantal landen, waaronder ook Nederland en België. Voor de Apple Store in Amsterdam vormde zich op de avond voor de verschijning al een rij kopers. Vlak voordat de Apple Store open ging stonden er naar schatting 100 à 120 mensen te wachten. Dat is een stuk minder dan bij de iPad derde generatie in maart, waarvoor men tot aan het Vondelpark in de rij stond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2012, 13:32
Categorie Achtergrond
Onderwerpen analist, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.