Reacties voor: Apple Pay in Nederland: zo werkt het al

Apple Pay blijkt in Nederland te werken, bijvoorbeeld bij Starbucks Amsterdam. Maar nog niet elke creditcard werkt.
Lees het complete artikel → Apple Pay in Nederland: zo werkt het al
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. iemand die kan testen of moneybookers/skrill cc werkt?

  2. Hopen dat ABN AMRO en de overige banken snel Apple Pay gaan ondersteunen zodat Apple Pay snel in Nederland doorgevoerd kan worden!

  3. Ook leuk zon samsung op de foto

  4. Laten ze in de VS eerst maar eens lekker de glitches eruit halen.

  5. Origineel geplaatst door Sven
    Hopen dat ABN AMRO en de overige banken snel Apple Pay gaan ondersteunen zodat Apple Pay snel in Nederland doorgevoerd kan worden!

    Idd!! Ik heb wel al een pinpas van ABN waarmee ik contactloos betaal, ideaal!! Hoop dat het heel snel rond is

  6. Als Rabobank nou overgaat en thuisbezorgd Apple pay als optie geeft ben ik tevreden

  7. @Gonny: Ik hoop niet dat de gegevens die in het creditcardoverzicht staan je echte gegevens zijn. Misschien er maar even uithalen of blurren?

  8. Blijkbaar komen jullie in Nederland meer betaalterminals tegen met NFC dan in België.
    In België blijft het voorlopig nog wachten op de betaalterminals met NFC. Ik let er al een paar maanden op maar heb het logo van NFC nog bijna nergens zien staan. Dus ik verwacht ondersteuning van Apple Pay niet snel in België. Hopelijk zullen de winkels snel vorderingen maken en zo’n terminals installeren zodat we bij een uitrol van Apple Pay in elk geval al ergens kunnen betalen 😉

  9. @Kaj laurent: dat hoop ik ook een beetje. Denk dat de Rabobank daar wel modern in is en dat ze wel willen mee lopen 😉

  10. Kan je ergens een Amerikaanse prepaid credit kaart aan vragen of bestellen ? Is toch wel leuk dat dit nu kan.

  11. Waarom een samsungtelefoon bij de afbeelding?

  12. Omdat Samsung dat juist niet kan

  13. Origineel geplaatst door Marc
    @Kaj laurent: dat hoop ik ook een beetje. Denk dat de Rabobank daar wel modern in is en dat ze wel willen mee lopen

    Nou, helaas: Rabo heeft bedacht een alternatief systeem te gebruiken voor NFC-betalen. “Cashless betalen” heet het en het werkt met een NFC-sticker. En guess what? Dat werkt dus niet bij de betaalterminals die wel gewoon werken met de passen van ABNAMRO en ING. Wat een sukkels!
    Doet me denken aan chipper en chipknip, toen was er ook een bank die dacht dat het handig was (vooral voor zichzeff) om 2 systemen te hanteren….

  14. Het maakt voor de aanbieder van betaaldiensten niet uit of je een iPhone of een betaalpas met NFC tegen de kassaterminal houdt.

    Volgens mij is dat niet juist. Ik ben bang dat Apple Pay alleen gaat werken bij specifieke betaalterminals (en met name achterliggende kassasystemen) die dat ondersteunen. Het is welliswaar ook NFC, maar wel een eigen implementatie.
    En die is net weer anders dan die van onze Nederlandse banken.
    Zo ben ik er achter gekomen dat ik bij mijn sportclub wel kan NFC-betalen met de Rabo-sticker voor “Cashless betalen”, maar niet met mijn ABNAMRO NFC-pas. En bij het station is dat weer precies andersom. Het ziet er naar uit dat de banken weer eerst aan zichzelf denken en dan aan de klant.

  15. Met gewone AMEX gaat het ook niet

  16. Origineel geplaatst door Electrifying
    Ik hoop niet dat de gegevens die in het creditcardoverzicht staan je echte gegevens zijn. Misschien er maar even uithalen of blurren?

    “Wij gebruikten een wegwerp Vanilla-creditcard van VISA met een prepaid tegoed, maar de kaartaanbieder bleek zich nog niet bij Apple Pay te hebben aangesloten. Het leverde een foutmelding op.”

    Prepaidkaart dus. En het kaartnummer is niet te zien, dus heb je er ook niks aan. Niks aan de hand.

  17. @sjoerd: nee ik heb het geprobeerd maar het werkt niet

  18. @BC-degraaf: ja je kan dat bij walmart.com doen bij voorbeeld

  19. Als het bij de Starbucks werkt op Amsterdam CS, dan lukt het bij alle NS-retailformules op de stations in Nederland. Ze gebruiken allemaal hetzelfde kassasysteem, pinterminal en software.
    Daaronder vallen dus Kiosk, Broodzaak, Smullers, Julia’s, Burger King, etc.

  20. Het is sowieso een fabel dat het alleen in Amerika zou werken. Dit omdat American express internationaal is en er geen buitenlandse American Express bestaat.
    Het zou raar zijn als je alleen in Amerika een American Express kan gebruiken. Ben je op vakantie in een ander land dan zou je dus geen reet aan die card hebben.

  21. Bij mij op de zaak staat ook al een contactloze betaalterminal, maar er zijn maar weinig mensen die een betaalkaart hebben met NFC chip.
    Het is inderdaad zaak dat de banken en creditkaartmaatschappijen in Nederland een overeenkomst aangaan met Apple, als de apparatuur geschikt is voor NFC gaat het vanzelf.
    Waarom loopt Nederland toch altijd zo achter?

  22. Waarom kan Apple gewoon niet meer duidelijkheid geven. Al is het maar een inschatting over hoelang het gaat duren..

  23. @ManOManO:

    Ja die bestaan wel. Je kaart is uitgegeven in bijv. US of NL. En dat betekent dat je niet dezelfde rechten hebt

  24. hmm, als het werkt zoals ik van collega’s gehoord heb dat het werkt met de debit cards in Amerika, (dus niet de credit cards) is het voor Apple, en respectievelijk ING en ABN AMRO (en ongetwijfeld de andere banken ook) in Nederland een eitje om in te voeren, je moet dan simpelweg je bestaande NFC ING of ABN pas scannen met de camera, waarna de iphone via NFC met je pas communiceert, dit wordt dan weer terug gecommuniceerd met je bank via Apple’s Apple Pay systemen die voor de gescande pas een Apple Pay-token aanmaakt, en voilà je pas staat in Passbook en gaan met die banaan…

    Één maar, het is wel aan ABN en ING om volledig met de uitrol van Apple in mee te gaan en het echt zo simpel (voor de gebruiker) te maken. Wetende dat denNederlandse banken sector vaak toch wat star is denk ik dat het helaas wat complexer zal worden om het in Nederland met je bestaande rekening en passen te gebruiken.

    Maar zoals ik weet, in Amerika werkt het zo simpel, je hoeft enkel je creditcard (die zijn overigens in de USA vrijwel allemaal zonder NFC) met de camera te scannen, en een Apple Pay kaart wordt dan aangemaakt op basis van de Naam, het creditcard nummer, de geldigheidsdatum en de beveiligingscode (overigens ook allemaal handmatig in te voeren). Voor debit cards in Amerika zonder NFC, werkt het precies het zelfde. camera scan of handmatig invoeren, met NFC word de debit card sneller herkent en automatisch toegevoegd.

    Dus het is wachten tot het moment dat het hier net zo werkt.

    Kom op Apple!

    En ING, ABN, Rabo, SNS etc…..

  25. Nederlandse Visa helaas nog niet dus. Begrijp niet helemaal waarom dat niet sneller kan worden geregeld. Some country’s are more equal than others blijkbaar. Jammer. Had al geregeld moeten zijn Apple.

  26. Origineel geplaatst door BIkeymouse
    Volgens mij is dat niet juist. Ik ben bang dat Apple Pay alleen gaat werken bij specifieke betaalterminals (en met name achterliggende kassasystemen) die dat ondersteunen. Het is welliswaar ook NFC, maar wel een eigen implementatie.
    En die is net weer anders dan die van onze Nederlandse banken.
    Zo ben ik er achter gekomen dat ik bij mijn sportclub wel kan NFC-betalen met de Rabo-sticker voor “Cashless betalen”, maar niet met mijn ABNAMRO NFC-pas. En bij het station is dat weer precies andersom. Het ziet er naar uit dat de banken weer eerst aan zichzelf denken en dan aan de klant.

    Dat zegt net iemand hier ook. De NFC Rabobank sticker is anders dan die van de andere banken NFC. Dus daar het je het probleem al weer. Rabobank vond het leuk om zo’n systeem te maken voor de hockeyclub of andere elite sport clubs. Maar betalen met een normale NFC lukt je dus niet 🙁

  27. Ik heb een Amerikaanse bankrekening en het is gelukt de kaart te koppelen aan Apple Pay:
    – na het invoeren van de gegevens moest ik ook nog met het call center van Bank of America bellen om mijn aanmelding te bevestigen. Ik moest geboortedatum en dat soort zaken aangeven;
    – ik heb vandaag bij de self service terminal van AH To Go op Utrecht CS geprobeerd te betalen; zonder dat ik de telefoon aanraakte, kwam mijn Apple Pay kaart op het scherm te staan met de vraag om te verifieren via touch id…. Helaas hield het daarbij op. Deze terminal bleek Apple Pay niet te ondersteunen;
    … toch maar gewoon gepind voor mijn colaatje.
    … ga het snel bij Starbucks proberen!

  28. Hopelijk ondersteund SNS dit ook! Want ze hebben nog steeds geen nfc pinpas ….

  29. Zowel mijn Bank of America Credit als Debit card staan nu in passbook. Daarna de regio zonder problemen weer terug gezet naar Nederland en alles blijft werken.
    Ik moest wel (net als Hugo) voor beide kaarten het call center van Bank of America bellen om de kaarten te activeren (kaartgegevens doorgeven en 2 security vragen). Dit was echter in 3 minuten klaar.
    Nu nog een terminal vinden om uit te proberen.
    Overigens als je een Amerikaanse kaart wil is het gewoon binnenlopen bij een bank die ook non-residents accepteert en een uur later loop je naar buiten met een debit card (credit duurt wat langer). Maar als je het alleen voor Apple Pay doet kun je beter wachten op NL ondersteuning vanwege alle kosten die hieraan vast zitten.

  30. Zojuist gebeld met American Express, Chase en Wells Fargo die de Prepaid Credit Cards aanbieden. Ze sturen deze niet naar Nederland… Helaas

  31. Junkie Tim, doe is wat meer je best voor Europa!

  32. In NL is het International Card Services die alle Nederlandse Mastercards uitgeeft en niet de bank zelf… Dus zou snel te realiseren moeten zijn!

  33. Komt dat even mooi uit. Heb een kaart van chase. Helaas geen iphone 6, haha.

  34. Oh oh wat zitten we te trillen in onze tuigjes dat we niet nog sneller ons geld ‘mogen’ uitgeven via Apple Pay…

    Get a life people!

  35. Origineel geplaatst door iNick
    Oh oh wat zitten we te trillen in onze tuigjes dat we niet nog sneller ons geld ‘mogen’ uitgeven via Apple Pay…
    Get a life people!

    Spreek niet, alleen als het iets toevoegt aan de stilte!

  36. @Patrick: Niet helemaal waar. Je kan de kaarten ook in het buitenland gebruiken,
    De kaarten zijn geen binnenland kaarten.

  37. @Hugo: Starbucks heeft dezelfde betaalterminals als AH To Go ben benieuwd of het werkt.

  38. Origineel geplaatst door Tijn
    In NL is het International Card Services die alle Nederlandse Mastercards uitgeeft en niet de bank zelf… Dus zou snel te realiseren moeten zijn!

    ICS geeft VISA kaarten uit. Mastercards van de banken worden door Mastercard Nederland uitgegeven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.