Fantastical 2 icon

Fantastical 2 krijgt agenda-widget en interactieve notificaties

Fantastical heeft een forse iOS 8-update gekregen, met ondersteuning voor interactieve notificaties, een widget en app-extensies.

Fantastical 2 iconAgenda-app Fantastical heeft een flinke update gekregen, met daarin de nodige functies speciaal voor iOS 8. De meest opvallende toevoeging is de widget, die je in het Berichtencentrum toegang geeft tot een maandkalender en een lijst van afspraken vandaag. Maar daarnaast ondersteunt Fantastical nu ook interactieve notificaties en app-extensies. Dit maakt het nog makkelijker om buiten de app herinneringen af te vinken en afspraken in te voeren. Fantastical heeft ook een nieuwe landschapsmodus voor de iPhone 6 Plus.

De interactieve notificaties in Fantastical worden gebruikt voor reminders in de app. Krijg je een pushbericht binnen, dan kun je op de snooze-knop drukken. Hij wordt dan later nog eens naar je verstuurd. Heb je de herinnering niet meer nodig, dan kun je hem ook vanuit de notificatie als gedaan markeren.

Fantastical WidgetFantastical extensie

Na het installeren van de update kun je de widget activeren vanuit het Berichtencentrum van iOS 8, door onderaan de Vandaag-pagina op Wijzig te tappen. Je krijgt standaard een maandoverzicht te zien, met daaronder een lijst van alle afspraken die dag. Door op een dag in de kalenderview te tappen krijg je afspraken voor dat moment te zien. Je kunt er ook voor kiezen om alleen het maandoverzicht of de lijst van dagafspraken te zien. Je tapt dan in Fantastical op het tandwielicoon en gaat naar Today Widget.

Het is met Fantastical nu ook mogelijk om snel een afspraak te maken vanuit een andere applicatie. Dit doe je door een tekst te selecteren en op de deelknop te drukken. Met de meer-knop in de lijst met deelbare apps kun je vervolgens Fantastical toevoegen. Een app moet wel ondersteuning hebben voor iOS 8-extensies voordat je hier gebruik van mag maken.

Op zoek naar nog meer widgets voor iOS 8? Lees dan ons artikel ‘Tien nieuwe leuke widgets voor iOS 8‘. We hebben ook de beste agenda-apps op een rij gezet en Fantastical 2 uitgebreid onder handen genomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2014, 17:20
Categorie Apps
Onderwerpen fantastical, widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.