3D Touch op iPhone 6s: scherm indrukken.

Screenprotectors en 3D Touch gaan goed samen

Screenprotectors werken probleemloos met 3D Touch, heeft Apple-topman Phil Schiller bevestigd. Maar je kunt niet zomaar elke screenprotector uit het rek trekken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De iPhone 6s maakt gebruik van 3D Touch, waarbij je extra druk kunt uitoefenen om allerlei handelingen uit te voeren. Daarvoor zijn nieuwe sensoren aangebracht in één van de achterliggende schermlagen. Ze meten microscopische verschillen in afstand tussen het scherm en het glaslaagje, dat daar bovenop ligt. Mocht je je afvragen of dat wel goed samenwerkt met een screenprotector, dan is er goed nieuws: de screenprotectors zitten 3D Touch niet in de weg.

3D Touch op iPhone 6s: scherm indrukken.

3D Touch en screenprotectors

Dat blijkt uit een e-mail die Apple’s marketingbaas Phil Schiller stuurde naar 3D Techtronics, een bedrijf dat screenprotectors maakt. “Ja, schermfilms die aan onze richtlijnen voldoen, werken ook met 3D Touch”, schreef Schiller. Daarmee geeft hij aan, dat je niet een willekeurige screenprotector uit het schap kunt trekken. Apple heeft speciale richtlijnen voor screenprotectors gemaakt, waar fabrikanten aan moeten voldoen voordat ze in de Apple Store komen te hangen.

Als je je screenprotector bij de Apple Store koopt (of kijkt welke merken ze daar hebben hangen), dan zou je goed moeten zitten. Koop je je screenprotector op de markt of op een andere plek waar ze een euro per stuk kosten, dan kan het zijn dat ze niet goed werken. Maar in dat geval ben je ook niet meteen een fortuin kwijt. De richtlijnen van Apple schrijven voor dat screenprotectors elektrisch geleidend moeten zijn en niet dikker dan 0,3mm mogen zijn. Ze mogen ook geen luchtbelletjes veroorzaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2016, 14:35
Categorie Achtergrond
Onderwerpen 3d touch, screenprotector

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.