Apple-patent beschrijft Touch ID in scherm en homeknop als trackpad

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe de Touch ID-scanner in het scherm kan worden verwerkt en hoe de knop mogelijk als trackpad dient.

Touch ID patentEen nieuw Apple-patent beschrijft hoe de Touch ID-scanner in een toekomstige iPhone of iPad kan worden gebruikt als een trackpad. Door over de homeknop van je iPhone te swipen bestuur je dan bepaalde interface-elementen op het scherm. Op deze manier zou Apple bijvoorbeeld een alternatieve manier bieden om van links naar rechts op een kaart in Apple Maps te springen. Het patent heeft bovendien nog meer grote Touch ID-mogelijkheden beschreven: door de Touch ID-knop in het scherm te integreren zou ieder deel van het iPhone-scherm als vingerafdrukscanner kunnen dienen. Via deze methode zou Apple de homeknop niet langer nodig hebben, waardoor het scherm iets kan worden uitgerekt.

Door de Touch ID-scanner in het iPhone-scherm te integreren zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om bepaalde apps extra te beveiligen. De Mail-app zou bijvoorbeeld alleen maar openen als jouw vingerafdruk wordt gebruikt bij de tap op het app-icoon. Dit is overigens niet de eerste keer dat we een vingerafdrukscanner in een touchscreen voorbij zien komen in Apple’s patenten: in juli beschreef Apple al dit specifieke idee. Nu hebben we hetzelfde principe in een breder patent beschreven zien worden.

Het Apple-patent kijkt ook naar meer mogelijkheden waarop Touch ID op nieuwe manieren door je iPhone gebruikt kan worden. Je iPhone zou bijvoorbeeld al je vingers kunnen onderscheiden, waardoor het in één keer duidelijk is of je een letter met een duim of een wijsvinger op het toetsenbord aantapt. Het toetsenbord zou zich zo slim op mogelijke fouten kunnen voorbereiden. De vingerafdruk zou bovendien gebruikt kunnen worden om bepaalde content en apps voor kinderen af te schermen – iets wat met de huidige iteratie van Touch ID al mogelijk lijkt.

Touch ID is de nieuwe vingerafdrukscanner in de iPhone 5s. Door je vinger op de homeknop te rusten nadat je het scherm activeert, kun je de iPhone ontgrendelen zonder een codeslot in te voeren.

Unwired View

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2013, 19:25
Categorie Achtergrond
Onderwerpen patenten, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.