Mobistar start grote 4G-test in België

Mobistar start vandaag met een grote 4G-test in België, met enkele duizenden testers. Dit laat de operator weten in een persbericht.

4g logoDe Belgische provider Mobistar is vandaag gestart met tests voor het 4G-netwerk met enkele duizenden gebruikers. Dit laat Mobistar weten in een persbericht. Geïnteresseerden kunnen zich als tester inschrijven op de website van Mobistar, maar je krijgt pas toegang als je voldoet aan een aantal voorwaarden. Je abonnement moet in aanmerking komen voor 4G, je moet in een gedekte zone wonen en uiteraard moet je iPhone of andere telefoon 4G ondersteunen. Mobistar zegt dat het 4G-netwerk wordt ondersteund door de iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPad Air en iPad mini.

Op het moment ondersteunen de Dolfijn- en Panter-abonnementen samen met Internet Everywhere-abonnementen 4G bij Mobistar. De operator zegt het netwerk met enkele duizenden klanten te testen, maar de aanmeldoptie staat nog steeds op de 4G-pagina van de provider. Het kan dus zo zijn dat de testgroep later wordt uitgebreid.

Mobistar wil rond december 4G-ondersteuning bieden in Antwerpen, Gent, Kortrijk, Leuven, Brugge, Oostende, Sint-Stevens-Woluwe, Diegem, Kraainem, Zellik, Strombeek-Bever, Vilvoorde, Heverlee, Deurne, Borgerhout, Berchem, Wilrijk en Hoboken.

Mobistar zegt begin 2014 het netwerk commercieel aan te gaan bieden. Tegen die tijd moeten er ook 40 extra steden en gemeenten zijn toegevoegd aan de dekkingskaart. Op het moment is Mobistar de enige provider wiens 4G-netwerk bij Apple in België is gecertificeerd – tot grote frustratie van concurrent Base.

4G Mobistar 560

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2013, 15:32
Categorie Providers
Onderwerp mobistar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.