94Fifty: basketbal vertelt aan iPhone-app of je goed speelt

De 94Fifty is een basketbal die met je iPhone communiceert via een Bluetooth-verbinding, zodat je in een app je prestaties kunt inzien.

94fiftyDe 94Fifty is een basketbal gevuld met de nodige bewegingssensoren en een Bluetooth-ontvanger, die alle gemeten data kan versturen naar een speciale iOS-app. Op deze manier probeert de bal een zo goed mogelijk idee te geven van jouw vaardigheden op het basketbalveld. Daarmee biedt de slimme bal de nodige informatie die nog niet zo makkelijk was voor basketballers om te tracken: want hoewel Nike ook al speciale trackers voor basketbal biedt, zitten die vooralsnog in de schoenen van spelers. Dat terwijl de bal je juist als beste kan vertellen hoe je hebt geschoten.

Met behulp van de 94Fifty kan de bijbehorende app zien hoe snel je dribbelt en vanuit welke hoek je precies een shot probeert te maken. Deze prestaties kun je vervolgens met andere basketballers die een 94Fifty gebruiken vergelijken, om je een idee te geven van je algehele vaardigheden.

Maker Infomotion onthulde de 94Fifty eerder dit jaar voor het eerst, maar de bal wordt sindskort pas verkocht in Amerikaanse Apple Stores. Daar wordt hij verkocht voor $299,95, wat betekent dat je hem waarschijnlijk niet te snel uit het oog moet verliezen. Een Nederlandse webshop biedt de 94Fifty ook aan, maar dan voor €295,95.

AllThingsD

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2013, 21:00
Categorie Accessoires
Onderwerp basketball

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.