Apple overweegt verkoop van iPhone 3G via universiteiten

Terwijl Amerikaanse universiteiten steeds vaker besluiten om gratis iPhones aan hun studenten te geven, overweegt Apple iPhones op Amerikaanse universiteiten te gaan verkopen.

University VillageDit voorjaar waren er een aantal universiteiten die studenten probeerden te trekken met gratis iPhones. Apple is daardoor misschien op een idee gebracht, want volgens AppleInsider zijn ze daadwerkelijk van plan om de iPhone op Amerikaanse universiteitscampussen te gaan verkopen.

Als Apple volgende maand een betere indruk heeft van de vraag naar de nieuwe iPhone, zouden ze hierover een beslissing kunnen nemen, zo schrijft de website.

De uitrol zal aanvankelijk beginnen bij universiteiten waar Apple al veel producten verkoopt. Behalve dat de studenten makkelijker Apple-producten kunnen kopen is Apple ook bezig om de retaillocaties verder uit te breiden. Dat doen ze niet alleen in de VS: ook in de Benelux hebben we gezien dat de iPhone steeds vaker in winkels zoals de Media Markt opduikt en sinds kort zijn Apple-producten ook verkrijgbaar bij Office Centre. Het klinkt toch een beetje als het kopen van een Nintendo Wii bij de Kijkshop. Wij blijven onze Apple-spullen voorlopig toch maar bij de gespecialiseerde Apple-dealer kopen. Bij de iPhone-verkoop op de Amerikaanse universiteiten zal het waarschijnlijk om kleine varianten van de Apple Stores gaan, zoals deze in Hawaii of die in de University Village (zie foto) in Microsoft-bolwerk Seattle.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2008, 17:01
Categorie Providers
Onderwerpen apple, campus, iPhone 3G, mediamarkt, universiteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.