Goedkope iPhone kopen in donker steegje: slecht plan

Een Newyorkse bende heeft via Craigslist zeker 12 mensen beroofd, die afkwamen op een goedkope iPhone. eBay is uit voorzorg alvast gestopt met veilingen van 3G iPhones: pas vanaf 11 juli is het weer toegestaan om nieuwe iPhones aan te bieden via de veilingsite.

Google StreetviewIn New York zijn twaalf mensen beroofd nadat ze in een iets te aantrekkelijke advertentie op Craigslist hadden gereageerd. De superaanbiedingen waren af te halen in Flatbush in Brooklyn, een buurt in New York waar we dankzij Google’s straatweergave zelf een kijkje kunnen nemen. In één geval kreeg de koper die 10 iPhones voor $2.000 dacht te kopen een wapen tegen zijn hoofd. eBay is inmiddels gestopt met de voorverkoop van 3G iPhones.

Flatbush & FlatlandsDe bende van vier personen in de leeftijd tussen 18 en 20 jaar is inmiddels opgepakt. Ze waren actief vanaf 8 maart 2008, totdat de laatste advertentie op Craigslist ze op 4 juni fataal werd: een politieagent deed zich voor als klant, waarna de bende kon worden ingerekend. In de auto van één van de mannen werd een 9 mm pistool aangetroffen. En het leek zo’n gezellig buurtje, met die trapgeveltjes…

eBay heeft de voorverkoop van 3G iPhones verboden. Pas vanaf 11 juli 2008 mag je je iPhone 3G op de veilingsite aanbieden. eBay heeft dit gedaan omdat het om een apparaat is waar veel vraag naar is. De belofte dat de koper op 12 juli inderdaad het gekochte object op de deurmat vindt, kunnen de verkopers niet waarmaken. eBay zag ook een enorme groei van het aantal frauduleuze aanbiedingen, waarbij niet een echte iPhone 3G werd aangeboden, maar wel die indruk werd gewekt. De veilingsite heeft de volgende waarschuwing op de website gepubliceerd:

In order to continue to ensure protection for our Community after these items are made available by the manufacturer, the following requirements have been put in place for the sale of the iPhone: The listing must include a unique photograph of the item or items; Your User ID must be clearly displayed within the photograph (watermarks will not be accepted); To ensure buyer protection, PayPal must be the only accepted form of payment.

Vorig jaar hanteerde eBay dezelfde beperkingen bij de verkoop van iPhones en een jaar eerder werd hetzelfde gedaan bij de Nintendo Wii.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2008, 13:30
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.