Reacties voor: Apple opent zakelijke site ‘iPad in Business’

Apple heeft een speciale pagina geopend voor zakelijke gebruikers. Volgens Apple is het prima geregeld
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Haha dat plaatje. Alsof het in “Business” allemaal om mail, agenda en een telefoonboek draait.

    Verder denk ik niet dat de iWork applicaties bedrijven gaan overhalen om iPad voor business te gaan gebruiken. Al zijn er genoeg ideeën te bedenken voor leuke enterprise applicaties.

  2. @Pieter D.:
    dat noemen we netwerken. Ongeveer het meest belangrijkste om een bedrijf te laten werken. :p

  3. Als iWork echt compatible (over en weer) is met MS Office, geef ik het een goede kans!

  4. @Will:
    dat is iwork.
    lthans dat claimt apple.
    Ik kom heel soms nog wel eens dingen tegen die kwa uiterlijk verspringen in iwork wanneer ik het in het .doc of .docx formaat op sla. Maar dat is binnen de verschillende Office versies op Windows ook al dus dat zal geen groot probleem zijn. En voor wie dat wel een probleem is. Het eindresultaat man altijd als PDF opgeslagen.

    En iwork ondersteund nog geen macro’s.
    Er is nog een hoop ruimte om te groeien. En sinds Microsoft niet erg hard heeft geinnoveert met Office zijn ze zelfs nog in te halen ook. Iwork heeft al een groot voordeel ten opzichte van Office. Het is heeeeeeel gebruiksvoorwaarden vriendelijker en overzichtelijk.

  5. Heen en weer compatibiteit voor text staat idd aangegeven, maar voor rekenen en presenteren zie ik alleen maar dat je kan importeren in iWork, maar niet exporteren naar MS Office. Heb jij daar ervaring mee?

  6. Excel is een topprogramma waar Apple niet aan kan tippen. Word is al sinds de start een drama en als je de laatste versie met de eerste vergelijkt, kun je niet anders dan concluderen dat dit programma al 15 (!!) jaar min of meer hetzelfde is. Nog steeds verschieten plaatjes, zijn tabs slecht in te stellen, en is de automatische inhoudsopgave en andere verwijzingen een ramp. Ruimte genoeg voor concurrenten dus. Maar voor zover ik het zie, proberen concurrenten als Openoffice en iWork nog steeds een cloon van Word te zijn. komop jongens, dat kan beter.

    Ipad for business? De vraag die ik dan heb: Wat heeft een iPad wel, dat een laptop niet heeft?

  7. @whulsbergen: Een goe werkend aanraak scherm.

    @Will:iWork is heen enweer compatible op de Mac. ik zie niet in waarom apple dat niet zo zou laten zijn op de iPad. zie de product pagina van iWork.

    @Mensen die iWork te kort doen door het als een office cloon weg zetten.

    Het makan van een (office) cloon wil niet zeggen dat het daarmee nooit beter kan worden dan het origineel. Kijk maar naar de open office en iwork pakketten. Je zal even moeten wennen aan de manier van werken die anders is maar als je door hetbt hoe het moet dan werken de clones/alternatieven zeker zo goed of zelfs beter. ik werk al 3 jaar zonder office op mijn mac’s en heb in die tijd geen files gehad die ik niet open kreeg en gen gezeur gehad over de documenten die ik als word, excel, of powerpoint file aanleverde. Behalve complimenten over het gelikte uiterlijk er van. en de vraag hoe ik dat gedaan heb.

  8. @ Sjaap

    couldn’t agree more.

  9. Thnx, guys … ik ga ‘m, de 64GB WiFi 3G bestellen in de USA. Hopelijk heb ik ‘m dan over een week of 6.

  10. @Sjaap Als bedrijf koop je toch geen iPad om een scherm aan te kunnen raken?

    Het enige nuttige dat ik kan bedenken is dat je met een iPad makkelijker pdf’s kan lezen en daarmee beter digitaal kan werken. Maar kun je met een iPad ook iets afdrukken? Ik vrees van niet.

    Vooralsnog blijft het dus een leuk hebbedingetje om thuis op de bank mee te internetten.

  11. @whulsbergen:
    Dan moet je even verder kijken/denken dan je neus lang is.

    Een iPad kan heel handig zijn als mobiel kassa systeem. Of als bestelsysteem voor een serveerder. Of voor medewerkers van een winkel (voorraadbeheer zonder bij de klant te moeten weglopen).

    En zo kun je nog wel 100 toepassingen bedenken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.