iPhone OS 3.2 bevat verwijzingen naar nieuwe iPhone

In het iPhone OS op de nieuwe iPad zijn aanwijzingen gevonden voor de volgende generatie iPhone (3 stuks). Ook zijn er nieuwe varianten van de iPod touch en iPad gevonden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone hd sliderOp de gisteren gelanceerde iPad is iPhone OS 3.2 aanwezig, een compleet nieuwe firmwareversie. Daarin blijken aanwijzingen te zitten voor de komende generatie iPhone, iPod touch en iPad. Er wordt gesproken over een:

  • iPhone3,1, iPhone3,2 en iPhone3,3
  • iPod4,1
  • iProd2,1

De nummers komen niet overeen met de generaties. Zo kreeg de eerste generatie iPhone nummer 1,1, de iPhone 3G kreeg nummer 1,2 en de iPhone 3GS maakte de sprong naar 2,1.

Tot nu toe is de aanwezigheid van dit soort apparaatnummers een aanwijzing geweest, dat er nieuwe hardware aankomt. In maart 2009 werd de iProd al gesignaleerd als voorbode van de iPad. iProd2,1 zou een codenaam voor de volgende generatie iPad kunnen zijn. iPod4,1 wijst vrijwel zeker op de nieuwe iPod touch, die pas in september wordt verwacht. Bij de iPhones kan iPhone3,1 wijzen op de volgende generatie iPhone, die misschien wel de iPhone HD gaat heten. De twee andere uitvoeringen kunnen wijzen op een CDMA-versie of een speciale TD-SCDMA-versie voor de Chinese markt. Er valt weer genoeg te speculeren.

apple new devices

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2010, 14:45
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ipad, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.