Negen op de tien zakelijke professionals gebruikt iPad op het werk

Negen op de tien zakelijke professionals gebruikt de iPad op het werk, blijkt uit een onderzoek van IDG Research Services.

ipad-zakelijkMaar liefst 91 procent van de zakelijke professionals gebruiken een iPad op het werk, zo blijkt uit een onderzoek van de IDG-onderzoeksgroep. De professionals gebruiken hun iPad voor diverse toepassingen, zo blijkt. Bij de IT-beslissers gebruikt 51% de iPad “altijd” op het werk en nog eens 40% gebruikt het apparaat “wel eens”. Gebruik buitenshuis komt nog veel vaker voor: 79% van de IT-beslissers gebruiken hun iPad “altijd” wanneer ze onderweg zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat ze hun laptop voortaan thuislaten: slechts 12% van de IT-professionals en zakelijke professionals zegt dat de iPad de laptop compleet heeft vervangen. En slechts 6% heeft de gewone computer helemaal afgeschaft.

“Voor de meeste mensen is de iPad geen vervanger voor de gebruikelijke hulpmiddelen en apparaten. In plaats daarvan is het een aanvulling, hoewel het qua functionaliteit wel overlapt met andere apparaten”, zegt IDG. De iPad heeft een niche gevonden, die gedeeltelijk de laptop, pc, smartphone, mp3-speler, tv- en dvd-recorder en gameconsoles vervangt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2012, 18:02
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.