Apple neemt opnieuw medisch sensorspecialist in dienst

Apple heeft alweer een medisch sensorspecialist in dienst genomen, mogelijk voor een iWatch met medische sensoren.

sensor isp02Apple heeft alweer een expert in medische sensoren in dienst genomen, die mogelijk gaat meewerken aan de ontwikkeling van een iWatch met biosensoren. Michael O’Reilly werkte voorheen als Chief Medical Officer bij Masimo, een bedrijf dat onder andere de iSpO2 Pulse Oximeter produceert (zie foto). Dit apparaat meet het zuurstofgehalte in je bloed en kan worden aangesloten op een iPhone of iPad. O’Reilly zou al in juli zijn vertrokken bij Masimo om bij Apple te gaan werken.

Pas vorige week kwam het nieuws over O’Reilly’s nieuwe werkzaamheden naar buiten. Bij de iSpO2 pulse-oxymeter lees je via een app de meetresultaten uit. Het accessoire meet via je vinger en kan zowel de hartslag als de hoeveelheid zuurstof in het bloed meten. De meter werkt ook als je aan het sporten bent en in situaties waarbij er weinig bloed stroomt.

michael_oreillyO’Reilly is arts, maar wat hij bij Apple gaat doen is nog onduidelijk. Zijn LinkedIn-profiel vermeldt ‘Monitoring and Information Technology’ als exptertisegebied en hij houdt momenteel ook nog hoogleraarfuncties in anesthesiologie bij de universiteiten van Michigan en Californië aan. De afgelopen maanden heeft Apple behoorlijk wat wetenschappers, sensorspecisten en fitnessexpers in dienst genomen, die de indruk wekken dat er een nieuw product aankomt waarmee je allerlei gezondheidsfuncties kunt meten. De iWatch ligt daarbij het meest voor de hand.

Apple heeft inmiddels specialisten in dienst die verstand hebben van het meten van zuurstofgehalte in het bloed, het vinden van aderen (vasculaire visualisatie), het meten van de bloedsuikerspiegel zonder bloed te prikken, chemische analyse van bloed, hartslag- en ademhalingsfrequentiemeting en fitness. De functies die ze eerder bekleedden wekken de indruk dat Apple werkt aan een apparaat met biosensoren, dat niet hinderlijk in de weg zit, maar ongemerkt metingen kan uitvoeren. Vandaag de dag zijn er al diverse gezondheidsaccessoires met iPhone-koppeling verkrijgbaar (de schappen in de Apple Store hangen er vol mee), maar geen enkele is zo geavanceerd dat je er alle genoemde functies mee kunt uitvoeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2014, 0:42
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, iwatch, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.