Apple zoekt personeel voor productie nieuwe iPod

Apple is op zoek naar personeel dat de introductie van een nieuwe iPod voorbereidt. Dat terwijl iPod-verkoopcijfers afnemen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPod touch 16GBTim Cook zei tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers eerder deze week dat de markt voor de iPod begint te krimpen. Dat lijkt echter niet te betekenen dat Apple nu al de hoop heeft opgegeven voor de mobiele muziekspeler: in nieuwe vacatures wordt gezocht naar personeel voor een nieuwe iPod. Het nieuwe personeel is verantwoordelijk voor de voorbereidingen van de introductie van deze nieuwe iPod.

Apple zoekt naar een Product Introduction Operations Program Manager, die onder andere met fabrikanten onderhandelt over de productie van nieuwe iPods. De nieuwe iPod-werknemer zal worden bijgestaan door een Product Quality engineer, die tijdens de productie verantwoordelijk is voor het kwaliteitsbehoud van de iPod.

Het is nog even gissen wat voor plannen Apple met een nieuwe iPod heeft. De introductie van de iPhone 5 in 2012 ging gepaard met een nieuwe iPod, die gebruikmaakt van hetzelfde 4-inch scherm. Wellicht zien we Apple deze tactiek herhalen: geruchten wijzen op een iPhone met een groter scherm, waarbij wellicht een iPod touch met ook een groter scherm wordt geïntroduceerd.

Apple verkocht in het afgelopen kwartaal 6 miljoen iPods – de helft van wat er in hetzelfde kwartaal in 2012 over de toonbank ging. Omdat er in 2013 geen nieuwe iPod touch werd geïntroduceerd niet geheel onverwacht, maar dat haalt niet weg dat Apple’s iPod-verkopen de afgelopen jaren steeds meer afnemen.

Bekijk grafiek.
Grafiek met iPod-verkopen niet goed zichtbaar? Hier vind je een grotere versie.

9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 15:47
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipod, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.