iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was donderdag 30 januari 2014

In de iCulture Vandaag lees je hoe saffier de iPhone gaat veranderen en ons verhaal over Nederlandse Apple TV-apps in de maak.

sapphire-glass-gt-advancedVanaf vandaag introduceren we iets nieuws in iCulture Vandaag: apps en app-updates die te klein zijn voor een artikel bespreken we hier kort, zodat jullie geen leuke nieuwe functies hoeven te missen. Zo kunnen we echt grote updates en belangrijke nieuwe apps meer aandacht geven, zonder dat kleine berichtjes daarvan afleiden. Daarnaast lees je in deze Vandaag over twee interessante nieuwe kwesties. Zo zochten we uit op welke manier saffierglas de iPhone gaat veranderen en ontdekten we welke televisie-omroep de strijd om de apps op de nieuwe Apple TV gaat winnen.

Nieuws

 • Apple gaat saffierglas gebruiken in een of meer producten. Wij zochten uit hoe saffier de iPhone gaat veranderen.
 • PayPal wil graag meewerken aan een mobiel bestaalsysteem van Apple. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.
 • Een drukgevoelig toetsenbord kan het touchscreens van toekomstige iPhone slimmer maken. Dat blijkt uit een patent.
 • Nintendo wil apps voor smartphones en tablets gebruiken om bepaalde diensten aan te bieden. Dit heeft Nintendo-president Satoru Iwata bevestigd in een bericht aan investeerders en zakelijke contacten. Daar blijft het voor nu echter bij: daarmee komt er een eind aan alle geruchten over Nintendo-games voor iOS.
 • Apple maakt haast met het productieklaar maken van de nieuwe saffierglasfabriek in Mesa (Arizona). Er zal een belangrijke nieuwe component worden gemaakt, volgens documenten die in handen zijn gekomen van 9to5Mac.
 • Facebook gaat de nieuwsapp Paper begin februari uitbrengen. Maar helaas in eerste instantie alleen gericht op de VS.

Apps

 • Notitie-app Evernote heeft het hoofdscherm van de applicatie opnieuw omgegooid. Nu wordt het scherm opgebouwd zoals jij dat wilt.
 • Het populaire smartphonetoetsenbord SwiftKey Note voor iOS is verschenen. Het is in de app alleen niet mogelijk om Nederlands als standaardtaal te kiezen: alleen Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans zijn op het moment beschikbaar. Een uitgebreide bespreking volgt zodra SwiftKey Note ook Nederlands ondersteunt.
 • De bewegingsapp Human meet eindelijk je lichaamsbeweging binnenshuis.
 • We schreven een review over Dungeon Keeper: de game heeft trekjes van Clash of Clans gekregen.
 • WordPress vernieuwde de iPhone-app en koos voor een heel andere insteek. Verbetering of niet?
 • Er is vaak om gevraagd en nu is het bijna zover. De populaire Engelstalige talencursusapp Duolingo biedt straks ook Nederlandstalige cursussen aan.
 • De update van mediaspeler Plex biedt onder meer verbeterde detectie van servers op het lokale netwerk en oplossingen voor het gebruik van AirPlay.
 • NS Reisplanner Xtra biedt in de laatste update een interessante nieuwe functie op de Mijn Reizen-pagina: je kan als vertrekpunt nu standaard een ‘station in de buurt’ kiezen. Zo zie je hoe je vanaf je huidige locatie het snelst naar je bestemming kan zonder zelf iets in te hoeven voeren
 • De jonge Nederlandse iPhone-app Predict-A-Ball is voor de tweede keer in korte tijd voorzien van een leuke update. Vanaf nu is het mogelijk om ook direct voetbalstanden te voorspellen tegen je vrienden. De applicatie ziet aan de hand van je Facebook-account wie je vrienden zijn en gooit je automatisch in een voetbalpool met ze.
 • De zogeheten ‘shortcut-app’ Launch Center Pro is nu ook beschikbaar als iPad-app. De nieuwe app maakt goed gebruik van het grotere canvas van de iPad en heeft dus meer ruimte voor verschillende actieknoppen met snelkoppelingen.
 • We schreven een review over de slimme kalender Mynd, die jouw dag als een dashboard met verschillende panelen toont, waarin je informatie als het weer, afgelegde kilometers, herinneringen en locaties ziet. Naarmate je Mynd langer gebruikt gaat de app automatisch steeds meer functioneren als een persoonlijke assistent, die je waarschuwt als je moet vertrekken voor een afspraak of voor file op de route naar werk.

Ook leuk

 • In de iCulture Deals lees je over de de BTW-actie bij Media Markt en andere handige koopjes
 • Afgelopen week kwamen er geruchten voorbij over een nieuwe Apple TV, waarop het mogelijk is om apps en games te installeren via een speciale App Store. Deze nieuwe Apple TV zou al in de eerste helft van 2014 beschikbaar zijn. iCulture zocht voor je uit in hoeverre Nederlandse omroepen al met deze ontwikkeling bezig zijn. Welke omroep is het eerste met een eigen Apple TV-app?
 • In iCulture Speelt zakten we onderuit met Lego Star Wars, Marvel Run Jump Smash en meer.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

 • Als de app van je eigen regionale omroep onlangs nog niet grondig was vernieuwd met een iOS 7-design en nieuwe uitzending gemist-functies, dan is de kans groot dat je vandaag je vernieuwde regio-app uit de App Store kan downloaden. Onder andere RTV Noord kwam in aanmerking voor de update.
 • De venijnige todo-app Carrot kende we al een tijdje. Vandaag laat de opvolger zichzelf zien. Carrot Fit (€1,79, App Store-link) is een app waarin je je aanhoudend je gewicht registreert. De app heeft de ingebouwde kunstmatige intelligentie ‘Carrot’ en die is niet zachtzinnig met woorden. Afvallen, dikzak!

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.