Reacties voor: Bel jij straks met Apple als provider?

Apple heeft plannen om mobiele provider te worden, waarbij ze gebruikmaken van een bestaand mobiel netwerk. Er zouden al gesprekken gaande zijn - ook in Europa.
Lees het complete artikel → Bel jij straks met Apple als provider?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Tsja, simpel: wat krijg ik voor hoeveel? Dat is wat telt…

  2. Ik sluit me bij de vorige spreker aan, wat wordt er aangeboden……

  3. Lijkt me sterk dat ze kunnen bieden wat mijn huidige provider biedt: 2 GB data onbeperkt bellen en sms’en voor 9,75 euro. Inclusief btw…

  4. Ligt er inderdaad aan wat Apple te bieden zal hebben tegen welke prijs.

  5. Als ze goede service leveren, hebben ze al iets bijzonders…. Want service kennen de Nederlandse providers niet

  6. Bovenstaande reacties plus… van welk netwerk maken ze gebruik in NL… Hier bij mij (ver buiten randstad) is alleen KPN optimaal gebleken.

  7. Zelf verkies ik een provider die een duidelijk tarief per volume of minuut aanrekend. Als Apple zelf een provider zou worden dan loop je het risico dat wanneer je naar toestellen van een andere fabrikant bvb met je iPhone naar een galaxy s6 belt een toeslag moet betalen bovenop de standaardprijs. Dit is in ieder geval een bedreiging van de vrije telecommarkt want je hoort op voorhand perfect te weten wat een oproep je kost. Telefoneren van bvb Telenet naar Proximus of omgekeert kost immers ook meer omdat de providers interconnectie kosten kunnen aanrekenen.

  8. Ik blijf hoe dan ook bij KPN, het KPN totaal dat betekend onbeperkt bellen (en SMS) en 10GB internet op 4G en ook nog Spotify.

    Apple zal dan met een hele goede aanbod moeten komen.

  9. Tja moet zeggen dat ik geen goeie ervaringen heb met providers die masten “huren” van de hoofdproviders..

  10. Grappig, ik heb in 2008 Steve Jobs een persoonlijke mail gestuurd en hem gesmeekd om een eigen Apple netwerk op te zetten.
    Bij elke iphone een gratis Abbo was mijn voorstel. Misschien heeft Steve geluisterd?

  11. Ben bang dat we dan weer richting T-mobile opgaan zoals het vroeger was, indien je een abbo bij Apple afneemt, krijg je ook eerder de nieuwste iPhone. Andere providers komen op het tweede plan Apple kennende!

  12. @WvB22: mag ik vragen welke provider?

  13. K zou het een goede insteek vinden! Geen tel bij je abbo maar een abbo bij je tel! Zit er in ieder geval 1 iemand minder tussen ( de provider waaraan apple ook verdient )

  14. Laat ze maar komen, naar ze zullen dan wel net zoveel kwaliteit, service én een goeie deal moeten bieden als T-Mobile, voordat ik overstap. Het combineren van netwerken vind ik wel slim. Dan heb je wellicht in meer gebieden optimaal bereik. Hoewel…slecht(er) bereik is meestal bij alle providers in dezelfde gebieden.

  15. Als ze er een abonnement kunnen regelen waarbij je binnen heel Europa (zoals in de USA binnen de staten) gebruik kan maken van de volledige bundel. Met daarbij volledige dekking van alle landen en minimaal 3G, liefst 4G. En dat bijvoorbeeld in een bundel met onbeperkt bellen en sms-en( tegenwoordig al bij veel hoge bundels) en 10GB voor een eurootje of 25-35.Als dit mogelijk zou zijn, dan denk ik dat de helft van iig de groot-gebruikers overstappen en de markt zou ontploffen.

  16. @WvB22: Prima deal inderdaad. Bij welke provider heb je dat gefixed?

  17. Ja zeker als de verbinding beter is. Momenteel hier in de Franse Dordogne is het slecht via orange !!

  18. @Matijs: Denk niet dat hij überhaupt jouw mailtje heeft gelezen laat staan geluisterd naar je idee..

  19. Ik denk dat dit best wel goed zou kunnen worden. Apple zou abonnementen kunnen leveren voor ver onder de prijzen van andere providers, omdat ze hun winst niet per se met de abos hoeven te verdienen.

    Hierdoor zouden ze een groot deel van se Apple gebruiker weg kunnen kapen bij de andere providers.

    Maar ook als een abonnement net zo duur is als bij tmobile stap ik over.

  20. Laat ze dat doen als dual sim variant. Want ik baal er nog altijd van dat ik anno 2015 nog steeds met twee toestellen rond loop.

  21. Voorlopig zijn KPN en ik prettig samen. Overal bereik en geen gezeik! Dat is wat telt voor mij!

  22. Als Apple altijd het beste netwerk kan garanderen maakt niet uit in welke land en geen gezeur met de grenzen bv met 10 gb data voor 40-50 euro. (Voice gaat dan ook over data) laat maar komen. 🙂

  23. Origineel geplaatst door okkie
    Denk niet dat hij überhaupt jouw mailtje heeft gelezen laat staan geluisterd naar je idee..

    Ach okkie, jij mag alles denken wat je wilt. Ik heb tenminste iets ondernomen. En wie weet mag je me later nog een keer bedanken danwel vervloeken… I dont care

  24. Hoezo geen service. KPN heeft een uitstekende service.

  25. Ja dat zullen wel Apple prijzen zijn.

  26. @matijs: Zo is dat als nou iedereen het zelfde als jou deed dan zou de kans groter worden dat onze mail serieuze wordt genomen.

    Als wij allemaal mail sturen naar Apple met bericht als “dit moet zeker in de nieuwe iPhone komen” dan dat ook misschien gebeuren.

  27. Origineel geplaatst door Pieter
    Ik denk dat dit best wel goed zou kunnen worden. Apple zou abonnementen kunnen leveren voor ver onder de prijzen van andere providers, omdat ze hun winst niet per se met de abos hoeven te verdienen.

    Hierdoor zouden ze een groot deel van se Apple gebruiker weg kunnen kapen bij de andere providers.

    Waarom zouden ze dat doen?

  28. @jeroen: Ik heb een oud Vodafone abonnement (sim only) die van onbeperkt data en 150 sms/min is omgezet naar een RED abonnement. Onbeperkt data doet geen enkele provider meer maar dit is een prima deal (75% korting op huidige abonnement). Deze ga ik nooit meer opzeggen! iCulture wijdde er ooit een artikel aan.

  29. Weet je wat het is met die gehuurde netwerken. Zodra het druk wordt krijgen bellers van het verhurende netwerk voorrang op de gehuurde netwerk bellers.

  30. Origineel geplaatst door WvB22
    Lijkt me sterk dat ze kunnen bieden wat mijn huidige provider biedt: 2 GB data onbeperkt bellen en sms’en voor 9,75 euro. Inclusief btw…

    Zoals anderen (zie hiervoor) ben ook ik wel heel benieuwd bij wie je zo weinig betaalt. Of roep je maar wat…?

  31. Heb bij Robin Mobile alles onbeperkt en 4G
    Ik betaal 50 per maand en dit bevalt heel erg goed
    Maar wie weet waar Apple mee komt
    Eerst afwachten en zien
    Dan pas oordelen

  32. @johan: wacht ik ook al langer op. 2 Sims in de phone zonder gebruik te hoeven maken van een speciale hoes.

  33. Waar WvB op doelt staat in de link.

    In het kort:
    Vodafone heeft een tijd terug(zie artikel) alle oude abonnementen opgeheven en de mensen een nieuw RED-abonnement aangeboden op basis van gebruik(zeggen ze). Voor iedereen was het slikken of stikken, het abonnement was immers allang verlopen.

    Ik had een BSW 190 met onbeperkt(fup) internet en heb daarvoor RED super met 6GB gekregen voor 30 euro per maand.

  34. Nee, ik blijf bij T-Mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.