The Next Web laat programmeurs bekende API’s hacken

De The Next Web conferentie in Amsterdam biedt dit jaar ook de TNW Hackathon, een evenement waarbij programmeurs worden uitgenodigd om bekende API's en Apple's SDK te hacken.

TNW HackathonDe jaarlijkse The Next Web-conferentie, die zal plaatsvinden van 27 tot en met 29 april in Amsterdam, heeft een nieuw onderdeel gekregen: de TNW Hackathon. Die vindt plaats op 26 en 27 april. Ontwikkelaars vanuit heel Europa gaan aan de slag met hacks van populaire API’s en SDK’s, zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter en iOS. Aan het einde van de Hackathon presenteren de deelnemers in tien minuten hun resultaten aan een jury die bestaat uit entrepreneurs en mogelijke investeerders.

De term ‘hacken’ is misschien wel een misleidend begrip. In de omschrijving van The Next Web blijkt het even verderop te gaan over het schrijven van applicaties en toepassingen op de vrijgegeven codes van de sociale netwerken en Apples development kit. In de omschrijving staan ook de namen en posities van de juryleden. Bekende namen zijn Dave Winer (de bedenker van RSS), Adam Duvander van ProgrammableWeb en Werner Vogels, de CTO van Amazon.com.

De mooiste ideeën worden gepresenteerd op de conference van The Next Web zelf en deelnemers krijgen de toegang tot het evenement vergoed. Het zou dus kunnen dat er volgende week dinsdag en woensdag in Amsterdam spannende ideeën ontstaan voor toepassingen voor de iPhone en de bekende sociale netwerken.

Right before the The Next Web Conference 2011, TNW is hosting a massive hackathon to bring worlds leading platforms (API’s and SDK’s) together with an international group of coders (Web and Mobile developers). Mobile and Web developers, programmers, graphic designers from all over Europe are invited to come to Amsterdam to hack cool applications on top of worlds leading web API’s and mobile platforms.

Er is ook een iPhone-app verschenen voor het The Next Web-evenement in Amsterdam.

Zijn er iOS-ontwikkelaars bij onze lezers die zich gaan opgeven voor de TNW Hackathon, of al hebben opgegeven?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2011, 17:39
Categorie Round-up
Onderwerpen amsterdam, hackers, Internet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.