Apple maakt 25 miljardste App Store-download bekend

Apple heeft bekendgemaakt dat de 25 miljardste download in de App Store is geteld. De mijlpaal werd bereikt binnen vier jaar na de opening van de App Store.

25 miljard maal dankAls je vandaag naar de Apple-website gaat, word je welkom geheten door een heuglijke mededeling: Apple heeft zojuist aangekondigd dat de 25 miljardste download heeft plaatsgevonden in de iOS App Store. De naam van de winnaar zal op korte termijn worden bekendgemaakt.


Hij of zij wint een tegoed van 10.000 dollar (of vergelijkbare waarde in andere valuta), die vrij in de App Store en iTunes Store te besteden is. De mijlpaal komt niet geheel onverwacht: Apple kondigde op 17 februari aan dat er bijna 25 miljard downloads waren geteld. Het was ook mogelijk om door het invullen van een webformulier kans te maken op de hoofdprijs. De nieuwe mijlpaal is in minder dan drie jaar bereikt, sinds Apple voor het eerst de 1 miljardste download meldde. En de 10 miljardste download is nog maar iets meer dan een jaar geleden.

In totaal bestaat de App Store nog geen vier jaar. Elke dag zijn er gemiddeld 18,7 miljoen apps gedownload om deze mijlpaal te kunnen halen. Zodra we weten wie de gelukkige winnaar is van de 10.000 dollar App Store-tegoed, laten we dat weten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 maart 2012 om 19:57
Onderwerp
Categorie
Apple

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.