Apple-leveranciers met zonnepanelen.

Steeds meer Apple-leveranciers draaien op volledig schone energie

Apple heeft bekendgemaakt dat het aantal leveranciers dat produceert met schone energie bijna verdubbeld is. Apple heeft hiervoor nauw samengewerkt met al haar leveranciers.

Exact een jaar geleden liet Apple weten dat ze op volledig schone energie draaien. Dat geldt voor winkels, kantoren, datacenters en meer, maar nog niet voor alle leveranciers. Nu is het aantal leveranciers dat op schone energie produceert bijna verdubbeld.

Meer Apple-leveranciers op schone energie

Apple zet zich al jaren in voor het milieu. Zo is er een speciale milieu-pagina op de Apple-website, waar je meer kan lezen over het gebruik van zonnepanelen op het Apple Park. Apple brengt ook elk jaar het rapport over toeleveranciers uit. Dit jaar is het Apple gelukt om de hoeveelheid afval terug te dringen, maar er zijn ook stappen gemaakt in het gebruik van schone energie.

Het aantal leveranciers dat voor de productie voor Apple-producten 100% schone energie gebruikt, is het afgelopen jaar gestegen tot 44. Onder andere Foxconn, Wistron en Pegatron zijn aan de lijst toegevoegd. Deze fabrieken fabriceren onder andere de iPhones. Ook Corning (Apple’s leverancier van glas) en TSMC (Apple’s chipmaker) staan op de lijst.

Door deze sterke groei verwacht Apple dat ze voor 2020 1 gigawatt extra hernieuwbare energie gebruiken bij de productieketen. De eerdere doelstelling stond op 4 gigawatt schone energie. Lisa Jackson van Apple geeft aan dat ze de prioriteit gelegd hebben bij het verantwoordelijk stellen van leveranciers om dezelfde milieustandaarden te hanteren. Ze geeft aan dat de klus er nog lang niet op zit, want er is nog een lange weg te gaan.

Apple-aluminium van gerecycled materiaal.

De productie is verantwoordelijk voor 74% van Apple’s CO2-voetafdruk, waardoor deze tak voor een groot deel bepaalt hoe milieuvriendelijk Apple-producten geproduceerd wordt. Om het proces nog verder te verbeteren, heeft Apple het onderwijsprogramma en andere milieu-initiatieven voor leveranciers uitgebreid. Met het Clean Energy Portal leren leveranciers hoe ze meer kunnen werken met schone energie. Inmiddels hebben meer dan 100 leveranciers zich hierbij aangesloten.

Ook ondersteunt Apple meer dan 40 wereldwijde initiatieven voor schone energie, dankzij een flinke investering van $2,5 miljard met Apple’s Green Bonds. Hierdoor is 66% van de hernieuwbare energie van Apple afkomstig van deze projecten. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een nieuw soort aluminium dat gemaakt wordt van 100% gerecycled materiaal. De nieuwste MacBook Air 2018 is hier een voorbeeld van.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2019, 11:51
Categorie Apple
Onderwerp milieu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.