Apple krijgt handelsmerk multi-touch niet in handen

Apple krijgt niet het handelsmerk op multi-touch. De rechter van de USPTO heeft de aanvraag afgewezen.

iphone-multitouchHet Amerikaanse patent- en handelsmerkenbureau USPTO heeft geweigerd om Apple het handelsmerk op het woord ‘multi-touch’ te geven. Apple startte in 2007 met de eerste generatie iPhone, voorzien van een touchscreen dat je met meerdere vingers tegelijk kon aanraken. Origineel was het wel, maar het USPTO vindt het niet onderscheidend genoeg omdat andere fabrikanten er tegenwoordig ook gebruik van maken. De aanvraag voor het handelsmerk dateert ook uit 2007, om precies te zijn: 9 januari 2007, de dag waarop de iPhone werd aangekondigd.

Apple wilde het handelsmerk Multi-touch (met hoofdletter M) vastleggen, maar de rechter vond dat de term een te generieke betekenis had gekregen. Ze vonden dat multi-touch teveel een beschrijvende term was en daagden Apple uit om te bewijzen dat ze wel onderscheidend genoeg waren met het gebruik van de term:

Thus, from the foregoing, we find that “multi-touch” not only identifies the technology, but also describes how a user of the goods operates the device. Based on the evidence discussed above, as well as other evidence in the record, we agree with the examining attorney that MULTI-TOUCH indeed is highly descriptive of a feature of the identified goods. We now consider whether applicant has submitted sufficient evidence to establish acquired distinctiveness of this highly descriptive term.

Apple slaagde er niet in om te bewijzen dat multi-touch zich onderscheidt van de touchscreentechnologie op andere apparaten, zoals Android-telefoons, -tablets en -notebooks. Apple legt op een webpagina uit wat multi-touch precies is, al wordt er vooral ingegaan op het aanraakscherm zelf.

De beslissing van de rechter is over multitouch
is online te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 9:17
Categorie Apple
Onderwerpen apple, handelsmerk, multitouch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.