Infographics: iPhone 5-geruchten en de typische iPhone-gebruiker

Twee infographics laten zien welke vernieuwingen we kunnen verwachten in de iPhone 5 en wie dat toestel gaat kopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone infographicApple gaat sinds lange tijd weer een nieuwe iPhone uitbrengen. Daarom twee infographics, die interessante inzichten geven. Zo blijkt dat slechts 4% van de huidige iPhone-bezitters zit te wachten op een toestel met een nieuw design. De ene infographic brengt de huidige gebruiker van de iPhone in beeld en laat zien hoe je huidige iPhone bepalend is voor de iPhone die je straks koopt. De andere infographic zet de geruchten over de iPhone 5 weer eens goed op een rijtje.

Groene plusjes geven aan dat er sprake is van een feit, een vraagteken staat voor een gerucht en een rood kruis betekent dat het gerucht alweer is ingehaald door de feiten. Zo komen we te weten dat in oktober 2010 de eerste geruchten over de iPhone 5 opdoken en dat het eerste gelekte onderdeel van de iPhone 5 in februari 2011 langskwam op de geruchtensites.

In de linker afbeelding zie je dat 48,6 procent van de huidige iPhone-bezitters het nieuwste toestel gebruikt. Nog eens 28,2 procent belt met de iPhone 3GS en 19,3 procent heeft een iPhone 3G. De eerste generatie iPhone wordt door veel mensen nog steeds als het mooiste exemplaar gezien, maar zij vormen een kleine minderheid: slechts 3,9 procent van de iPhone-bezitters heeft zo’n oldskool-exemplaar.

Interessanter is natuurlijk wie een iPhone 5 gaan kopen. Dit blijkt afhankelijk van het toestel dat mensen nu al hebben. Hoe nieuwer de iPhone, hoe meer kans dat iemand de iPhone 5 gaat kopen. Bezitters van de eerste generatie iPhone zijn dan ook het minst geneigd om te upgraden. Waarom toch een nieuwe kopen, terwijl de oude nog prima presteert? De ondervraagde mensen geven aan dat ze een langere batterijduur verwachten (15%), liever een onbeperkt dataplan hebben (11%) of willen overstappen naar een korter abonnement (11%). Slechts 4% zit te wachten op een iPhone met een nieuw uiterlijk. Nog een leuk feitje: de iPhones worden vooral gebruikt om te sms’en.

Bron: iPhone 5-geruchten via AllAreaCodes.com en iPhone-gebruikers via iPhone in Canada.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2011, 4:03
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ervaringen, geruchten, infographic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.