Nuance zet spraaktechnologie open voor externe ontwikkelaars

Nuance heeft een ontwikkelaarsprogramma opengezet waarmee je de Dragon Voice-spraaktechnologie in apps van externe ontwikkelaars kunt gebruiken. Toegang tot het programma is gratis.

nuance-dragon-iphoneNuance is het bedrijf achter de Dragon-spraakherkenningstechnologie. Het is te gebruiken op desktopcomputers en op de iPhone en andere iOS-apparaten. Via een nieuw ontwikkelaarsprogramma willen ze het maken van apps met spraakherkenning stimuleren. Het ontwikkelaarsprogramma geeft toegang tot de Dragon Voice-technologie, zonder dat Nuance er geld voor in rekening brengt. Het zou kunnen leiden tot een hoop nieuwe apps, die je met je stem kunt bedienen. Het ontwikkelaarsprogramma is ook geschikt voor Android en Windows Phone 7.

Nuance maakt de technologie beschikbaar om te zorgen dat de oplossing van Nuance nog meer een standaard wordt in de wereld van spraaktechnologie. Het ontwikkelaarsprogramma NDEV Silver is geschikt voor 90% van de iOS-ontwikkelaars. Je krijgt bovendien als ontwikkelaar toegang tot de text-to-speech-technologie voor meer dan 30 talen en spraakgestuurde apps die via Bluetooth werken. Grotere bedrijven kunnen kiezen voor NDEV Gold of Emerald, waarbij meer ondersteuning wordt geboden. Hier moet wel voor betaald worden, maar de kosten zijn veel lager dan wat Nuance voorheen in rekening bracht. De Nuance-technologie wordt al gebruikt door de gratis navigatie-app Waze, zo blijkt uit een persbericht van een paar dagen geleden.

Spraaktechnologie in apps is handig, want het betekent dat je veel toepassingen zonder handen kunt bedienen. Er zijn inmiddels genoeg aanwijzingen dat Apple ook spraaktechnologie zal gebruiken in nieuwe iOS-apparaten, maar de aankondiging daarvan moet nog volgen. Apple heeft daarvoor het bedrijf Siri gekocht, maar maakte in het verleden ook gebruik van Nuance-spraaktechnologie. Gisteren kon je op iPhoneclub meer details lezen over de nieuwe spraakgestuurde assistentiefunctie op de iPhone 5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 10:23
Categorie Apps
Onderwerp nuance

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.