Reacties voor: Apple klaagt Amazon aan over naam ‘App Store’

Apple klaagt Amazon aan over het gebruik van de naam Appstore.

Reacties: 34 reacties

  1. Ja hoor, daar gaan we weer :]

  2. Groot gelijk van Apple. Darn copycats!

  3. …soms haat ik Apple toch wel zo hard met hun kinderachtige gezanik overal over, ipv naar een rechtbank te gaan, fix de debiele nl versie van Apple care eens!

  4. Laat Amazon lekker zelf een fatsoenlijke naam verzinnen! Dit hadden ze natuurlijk kunnen verwachten.

  5. Niks mis mee toch om die naam te gebruiken. Ik vind de naam Amazon Appstore nou niet echt verwarrend of misleidend. Gewoon een appstore van Amazon 😀

  6. Kansloze zaak voor Apple. App store is te algemeen. Als het nu om Apple Store ging, dan kon ik me er nog wat bij voorstellen.

  7. Apple moet nu ook niet gaan overdrijven met al hun rechtszaken aan te spannen. Het zou uiteindelijk kunnen Backfiren tegen hun. Kijk maar eens naar die Sony vs LG toestanden.

  8. DENKEN IN KANSEN NIET IN BEPERKINGEN!
    valt me dus tegen als applefreak sinds 1994

  9. Nou nou,

    Apple mag best wel eens een keer ophouden met dat gehuil van hun. Dit is pure aandachttrekkerij.

    Ik vind dat Microsoft gelijk heeft de naam appstore is een algemeen begrip. Dus zouden zij en Amazon de naam appstore mogen gebruiken. Om applicaties aan te bieden.

    Het maakt echt niet uit of het gespeld word als appstore, appsstore, applicationstore. De naam Amazon staat er voor dus moet Apple niet gaan zeiken.

  10. Aan de ene kant snap ik Apple wel. Door een rechtszaak aan te spannen tegen Amazon wordt er een signaal naar iedereen gegeven om niet zomaar een naam te gebruiken voor producten, die lijkt op de naam die Apple hanteert.

    Aan de andere kant is het begrip AppStore natuurlijk wel dermate algemeen dat Apple moeilijk het alleenrecht over uit kan oefenen.. En volgens mij is dit ook al eens eerder gebeurd toch?

  11. Maar bedenk eens hoe het komt dat de naam AppStore een begrip is.. Niet door Microsoft of Amazon.. Als ik over de AppStore praat weet iedereen dat ik de apple AppStore bedoel!

  12. Tja gelukkig is “Windows” minder algemeen. Dat woord zal een Engels man waarschijnlijk alleen voor het besturingssysteem gebruiken hè! Apple heeft gewoon groot gelijk. Eerst jat iedereen het volledige design van iphones dan jat Google de software. Nu willen ze allemaal een AppStore. Moet toch toegeven dat Google hierin netjes is en het Marketplace of zoiets noemt. De anderen zijn gewoon zielige meelifters.
    En over dat ze eens moeten stoppen met rechtszaken pfff het is alleen omdat het Apple is hoor lekker Bashen in het nieuws… Weet je wel niet hoeveel rechtszaken de andere bedrijven aanspannen. Ik denk dat ieder electronicabedrijf er minimaal 10 heeft lopen. En dat worden er alleen meer en meer. Hier leven ze van!!!

    Aju

    Origineel geplaatst door juan-89Aan de ene kant snap ik Apple wel. Door een rechtszaak aan te spannen tegen Amazon wordt er een signaal naar iedereen gegeven om niet zomaar een naam te gebruiken voor producten, die lijkt op de naam die Apple hanteert.Aan de andere kant is het begrip AppStore natuurlijk wel dermate algemeen dat Apple moeilijk het alleenrecht over uit kan oefenen.. En volgens mij is dit ook al eens eerder gebeurd toch?

  13. Vergeet niet dat Apple de naam appstore heeft bedacht toen nog niemand ooit van een appstore had gehoord.
    Hun zijn ermee begonnen. Dat het nu een algemeen begrip is moet niets uitmaken. Apple is wel de uitvinder van de naam appstore. Het is immers toegewezen aan Apple.

  14. Wat een kinderachtig geneuzel weer. Wat maakt het uit wie iets als eerste een naampje heeft gegeven. De naam supermarkt wordt ook door meerdere verschillende supermarkten gehanteerd.

  15. De amazon app store is offline. Zou het hiermee te maken hebben?

  16. Ze hebben een trademark gekregen op de naam app store, dus ze moeten wel tegen amazon optreden om hun rechten niet te verliezen.

    Geen aandachttrekkerij of kinderachtig geneuzel dus!

  17. Ik vind het terecht.

    Stel, je maakt een product en je geeft dit een naam, na 3 jaar is dit product razend populair, dan is het toch geen algemeen begrip? Jij bent de maker van het product en je hebt ook de trademark van de naam, of dit nu gebruikt wordt als een algemeen begrip of niet

  18. @Maaike: Je bent al zielig als je
    daar überhaupt een trademark voor aanvraagt dus …

  19. En dan te bedenken dat er al lang voordat er software voor i-Dingen werd aangeboden al sites waren waar je appz en warez kon vinden. Nu is een ‘store’ (winkel) waar je ‘apps’ (applicaties) kan downloaden opeens van Appel.

  20. Natuurlijk is dit geen goede zaak. Je kunt als bedrijf toch geen algemene woorden monopoliseren? Straks gaat Nokia ‘GSM winkel’ claimen oid….

  21. @jajaohnee:
    “Research in Motion” (met blackberry)
    “BlueBand”, “Stad Rotterdam”, “Nederlandse Spoorwegen”, “De Bank” (ABN Amro)

    dat zijn allemaal gewone woorden. Daar ga je toch geen handelsnamen voor vastleggen.

    Maar ik denk dat je weinig kans maakt als je een blackberry telefoon gaat produceren of een blueband (zuivel)product op de markt wil brengen.

  22. Apple heeft gewoon gelijk.

  23. De goedkoopste manier om reclame voor jezelf te maken …

    Ugh, iCry. (iCry® ?!)

  24. Ach Apple gebruikt ook namen van anderen.

    IOS : Cisco
    Ping : Blackberry

  25. Ik ga zo lachen wanneer Microsoft gelijk krijgt en de rechtzaken allemaal op Apple gaan gericht worden.

  26. Ik zit te wachten tot de vereniging van fruitboeren Apple aanklagen vanwege onrechtmatig gebruik van deze naam en imagobeschadiging van dit nobele fruit.

  27. Appstore was used by handango way before apple had an iphone or itunes handango had 2 stores handango appstore and handango games store , apple sadly are the copycats here , i love apple products but hate the way the company is run , being a bully puts the apple name at shame , why cant the industries work better together ? , android is sadly kicking the iphones butt and that is partly down to apple themselfs being greedy and wanting anything with an i on it

  28. @iFeun:
    Het is Apple Inc. en niet gewoon Apple.

  29. @nibs:
    only problem is: the palm is dead and buried. Years ago. So they don’t own “App Store”

    Apple needs to protect their trade mark or else it is gone, so they have to sue Amazon.

    As for Android kicking iPhones butt; dream on.

    But if you hate the company Apple why do you buy their products? Simply put your money where your mouth is.

  30. Leuk is dat weer. Apple gebruikt een naam die een ander voor het eerst heeft gebruikt en gaat dan gillen dat ze eigenaar zijn. Links om of rechts om, het blijft gewoon kopieeer werk.

  31. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Mick4 — Voor als je spijkers op laag water zoekt.

    Is dat niet waar het hele artikel overgaat?

  32. Volkomen terecht, ik kan ook niet zomaar een HEMA winkel beginnen aangezien deze naam voor een winkel in handen is van een ander bedrijf (in dit geval aan de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital). Om maar een voorbeeld te noemen.

  33. @mark Zo is dat. Het is een product van apple. Als ik praat over de appstore gaan mijn vrienden ervan uit dat ik het over die van apple heb. Maar met amazon kan er verwarring ontstaan.

  34. @Mick4 – Voor als je spijkers op laag water zoekt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.