iPad 2 vanaf vrijdagmiddag vijf uur in Nederlandse en Belgische winkels verkrijgbaar

iPad 2 is vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur verkrijgbaar bij Apple Authorized Resellers en om 1.00 uur in de online Apple Store.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ipad 2Apple heeft zojuist middels een persbericht bekendgemaakt dat de iPad 2 vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur bij Nederlandse en Belgische Apple Authorized Resellers verkrijgbaar zal zijn. In de online Apple Store start de verkoop al om 2 uur ‘s nachts. Naast Nederland en België zal de iPad 2 vanaf vrijdag in nog 23 andere landen in de verkoop gaan. Daarmee is Apple’s internationale uitrol van de nieuwe iPad officieel een feit. Twee weken eerder ging de iPad 2 in de Verenigde Staten in de verkoop. Volgens Apple is er nog steeds sprake van een “verbazingwekkende vraag”.

De iPad 2 gaat in Nederland en België hetzelfde kosten als de eerste iPad. Voor het Wi-Fi-model met 16 GB opslagruimte betaal je €479, het model met 32 GB kost €579 en de versie met 64 GB maakt je portemonnee €679 euro lichter. Voor de Wi-Fi + 3G-modellen geldt een meerprijs van €120, waardoor de prijzen respectievelijk €599, €699 en €799 worden voor de genoemde modellen en opslagcapaciteiten. Alle modellen zijn zowel in wit als zwart verkrijgbaar, mits de voorraad bij winkels strekt natuurlijk.

De iPad 2 heeft een iets afwijkend design gekregen en is 33% dunner. Het gewicht ging omlaag van 680 naar 601 gram, maar toch is de batterijduur nog steeds 10 uur. De iPad 2 is voorzien van een 1 GHz dual-core A5-processor die ervoor zorgt dat je sneller kunt internetten, films kijken en gamen. Multitasking gaat sneller en het opstarten van apps is merkbaar sneller, zo was tijdens de hands on-sessie na afloop van de aankondiging te merken. De iPad beschikt verder over camera’s aan de voor- en achterzijde evenals de PhotoBooth- en FaceTime-applicaties.

Er was enige onduidelijkheid over de prijzen. Die zijn nu aangepast zodat ze overeenkomen met het Nederlandse persbericht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2011, 16:06
Categorie Providers
Onderwerpen ipad 2, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.