Reacties voor: ‘Apple kan namaak Lightning-kabels onbruikbaar maken door software-update’

Namaak Lightning-kabels zijn voor Apple gemakkelijk te herkennen, dankzij een authenticatiechip met serienummer. In theorie zou Apple het laden met namaak Lightning-kabels kunnen uitschakelen met een software-update, zegt Mophie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 44 reacties

  1. Ik denk dat dit ook een manier is om hun “partners” zorgvuldiger uit te kiezen, waardoor ze niet meer in verband kunnen worden gebracht met fabrikanten die een slechte reputatie hebben (kwa arbeidsomstandigheden of vervuiling van omgeving.)

  2. Geniaaaaal dit echt, die Chinese rommel uit de handel.. Een keer zon kabel gekocht, opladen duurt 3x langer dan originele kabel.. Nee ik pas

  3. Wat is de volgende stap,…….Apple die voor mij gaat bepalen uit welke stekkerdoos stroom moet komen?

  4. Laat ze eerst maar eens fatsoenlijke prijzen hanteren voor kabeltjes en dergelijke. Zo lang ze 30 euro vragen voor een stukje plastic met een chipje dat ze zelf fabriceren voor nog geen euro, kan ik bijna meer respect opbrengen voor de (Chinese) namaak dan voor de officiële Apple producten.

  5. Het moet toch niet gekker worden, stel je voor dat je een auto koopt en dat de fabrikant je gaat verplichten om bij hem benzine te tanken want anders schakelt hij de auto uit. Ik vind het meer dan belachelijk dat Apple afdwingt Apple accessoires te kopen op een product wat al betaald is.

  6. Doet Apple toch niet. Veel onwetende mensen zullen Apple er toch op aankijken als die “rommel” niet werkt. Gewoon een bangmaak bericht.

  7. Schandalig dit

  8. oooowww, wat een sneue lui bij apple…..

  9. Apple is wel erg controlfreak aan t worden!
    ik ben bang dat dit gedrag ze op den duur klanten gaat kosten!

    ik heb bv tom tom op mn tel. (4S) en bewust niet voor de 5 gekozen omdat die niet in de houder past (ook niet met adapter) tevens is mn appradio ook met een 30pins connector

  10. Apple overdrijft, heb enkele maanden geleden een xtreme wekker-dock gekocht van zo’n 90 euro. Werkt niet met ios6.1

  11. ik vind dit terecht. Apple is een bedrijf dat kwaliteit levert en wil niet dat er inferieure randapparatuur en bekabeling die kostbare en kwalitatieve producten kan beschadigen of de werking ervan belemmeren.

    @hello: die vergelijking is waardeloos. Een juiste vergelijking zou zijn dat als je een auto koopt van merk X dat je ook bijvoorbeeld een vervanguitlaat van merk X (of een partner) moet kopen. En dat is meestal al zo, en ook dat vind ik terecht.

  12. TomTom zou ook de overwegen gemaakt kunnen hebben dat de iPhone 5 itt de 3&3Gs geen GPS versterking meer nodig heeft. De iPhone 4&4S hadden al een sterk verbeterde A-GPS, waar de iPhone 5 naast A-GPS ook Glonass GPS ondersteund.

  13. Heb laatst via groupon een nepkabel gekocht. Heb ik nu al spijt van want het ding is al kapot. Het voelde ook al wat buggy aan toen ik hem binnen kreeg. Toch maar een originele bij halen.

  14. Je kan het als sneu/zielig/geld buiting zien, maar je kan het ook zien als bescherming voor je eigen hardware.

    Een device van 500€/600€ en bezuinigen op een kabeltje bij dealextreme dat is pas zielig en sneu.

    Genoeg rommel op de markt die je connector in je iPhone of iPad vernielen.

  15. @Peer: Als ik bij de quick-fit mijn uitlaat laat vervangen voor een welk merk dan ook uitlaat. Dan schakelt de fabrikant van mijn auto niet de auto uit.
    Daarbij ik ben eigenaar van mij apple device en wil graag zelf de keuze kunnen maken welke accessoire’s ik daar op aan wil sluiten. Lijkt mij niet onredelijk.
    En het zijn niet de kabels van derde die het apparaat beschadigen het is apple zelf die deze kabels onbruikbaar maakt.

  16. Origineel geplaatst door ikke
    Een device van 500€/600€ en bezuinigen op een kabeltje bij dealextreme dat is pas zielig en sneu.Genoeg rommel op de markt die je connector in je iPhone of iPad vernielen.

    niet mee eens, de kabeltjes zijn gewoon overpriced. dat zie je maar weer die chip is niet nodig en maakt het alleen maar duurder. daarnaast gaan de originele apple kabeltjes stuk en de dx versies niet. ( al bij meerdere mensen geconstateerd ) allemaal op het punt waar de kabel naar de connector loopt.
    Dus niet alleen is een alternatief kabeltje het goedkoper, maar de bouwkwaliteit is nog beter ook!

  17. Bedenk ook dat voor die onoficiele kabels er geen licentiegelden betaald worden aan Apple, ze staan dus gewoon in hun recht om deze uit te schakelen aangezien er gepatenteerde technieken (connector) worden gebruikt die zij hebben uitgevonden.

  18. @gise: De nieuwe connector is niet uitgevonden die is bedacht zodat alle oude accessoire’s onbruikbaar zijn en de consument verplicht word weer geld uit te gaan geven. De enigste rede van deze nieuwe connector is winst bejag. en het controleren van de markt doormiddel van een chip.

  19. Ik kan het niet met Apple oneens zijn. Wat is duur? ‘Duur’ komt van ‘duurzaam’ dus gaat langer mee. Tja, dat heeft een prijskaartje. Daarom gaat er bij mij alleen Canon-inkt in m’n dure BJC6000 Canon-printer, die al meer dan 10 jaar vlekkeloos draait.

  20. @hello: Die lightningconnector is GENIAAL. Eén punt waarop hij het wint van alle andere(behalve tunderbold die heeft dit ook) is dat je niet hoeft na te denken of te checken HOE OM je hem erin steekt! Ik heb altijd ruzie met bv usb, scart, firewire enz enz.
    Ik betaal dus graag wat meer, maar Apple vraagt helaas ergveel voor hun lightningkabel. Als die iets goedkoper was had ik hier méér dan één “echte” kabel.

  21. Marketing praatje van deze man. Hij wilt dat mensen de betere spullen kopen zodat hij meer geld binnenharkt. Ik snap dat hij liever ziet dat we zijn producten kopen ipv Chinese namaak én dat Apple zo kwaliteit wilt garanderen maar dit is gewoon bangmakerij.

  22. Het heeft niks met superieure producten te maken, puur gericht op geld geld geld.
    Die controle van Apple begint me de keel uit te hangen. iPhone 5 m’n laatste toestel? Kans is aanwezig..

  23. Wat een naaistreek! Kwaliteit controle is leuk maar als ik 20 euro voor een oplaad snoertje moet betalen zijn ze toch echt te ver gegaan!
    Als een chinees dit kan leveren voor 3 euro per stuk op Ebay en ik 20 euro bij de BCC of whatever voor een officieel Apple snoertje moet neerlappen zit er dus voor 17 euro aan ontwikkelings kosten / winst marge op dat pokke touwtje? idioot! Ze maken al dikke winst op die iPhone hardware en software die je koopt, dit geneuzel met die accessoires weerhoud mij er alleen maar van om nog een iPhone (of iDevice) te kopen.

    ZAKKENVULLERS

  24. Ik ben het ermee eens, wanneer je een duur toestel hebt aangeschaft en gaat zeiken over een kabeltje van 2 tientjes, dan had je geen apple device moeten kopen.

    @hello: Waar denk je dat die kwikfit uitlaatjes vandaan komen? Dat zijn ook onderdelen gemaakt onder licentie van het origineel.
    Wanneer je kwaliteit wilt, zul je controle moeten houden op leveranciers, sub-leveranciers e.d.
    Alleen op deze manier kan bijv. een apple store jou direct het toestel omruilen voor een nieuwe, wanneer het toestel gebreken vertoont.
    Dat is service die je alleen kunt geven wanneer je controle houdt op al het andere.

    Daarnaast koop je iets wat gegarandeerd werkt, ook dat is kwaliteit.
    Maar nee, hier zitten ook weer mensen te zeuren die zeggen dat ze niet mogen doen met het toestel wat ze graag willen. Apple zou de laatste zijn om jou te vertellen wat je zou moeten doen met het toestel. Apple wil alleen dat jij het toestel kunt gebruiken zoals zij dat hebben ontworpen. Niet meer en niet minder. Mensen die dit niet zien, zijn waarschijnlijk te wantrouwend en te negatief.

  25. Alsof Apple dat ook daadwerkelijk zou doen! Als het Apple product het ineens niet meer doet wijst iedereen naar Apple, niet naar de producent van een kabeltje…

  26. @pommetje: Apple is top ze maken top producten voor een top prijs met een top garantie van een jaar en je kan ook nog 2 jaar extra top garantie erbij kopen voor een top prijs.
    Daarbij ze maken ook nog eens een top winst.
    Ik ben zelf al jaren een apple gebruiker en lever veel apple producten bij derde, ik weet echt wel waar ik het over heb.
    Apple Fetischisten voelen zich altijd erg aangevallen als je iets negatiefs over apple zegt. Grappig is dat, ze reageren als of zij zelf aangevallen worden.

  27. Apple zou een zaakje voor de EU moeten zijn, garanties, verplichte acc, ondersteuningen in iOS, en zo zijn er nog wel wat meer dingen op te noemen als bv de verplichte browser. Microsoft mocht het ook niet, dus gelijke monikken gelijke kappen. Moet maar eens afgelopen zijn met die arrogante opstelling van Apple.

    Voordeel is wel van dit soort opstellingen dan Apple in de toekomst weer alleen komt te staan en weer moet bedelen voor hulp bij anderen.

  28. Zonde voor de consument. Maar zo voorkomen ze bij Apple dat er gehuild word bij hun als het device defect zou raken door niet goedgekeurd materiaal

  29. Een samsung gebruiker??

  30. @Mauze: Nee een apple gebruiker zoals je had kunnen lezen.

  31. Is alleen maar om een kwaliteitsgarantie te geven op de originele spulletjes, verdere Chinese spulletjes geven gewoon geen garantie… opladen duurt langer, kabels of connectors gaan sneller stuk. Hiermee heeft Apple een soort machtspositie, maar zal nooit connectors/kabel gaan uitschakelen, alleen als er problemen door komen (wat dus aantoonbaar is) zal niet ondersteund worden door Apple… meer niet!

  32. Origineel geplaatst door hello
    Ik vind het meer dan belachelijk dat Apple afdwingt Apple accessoires te kopen op een product wat al betaald is.

    Waarom dan een “Ik vind het meer dan belachelijk dat Apple afdwingt Apple accessoires te kopen op een product wat al betaald is.” antwoord?? Apple dwingt niemand tot iets als je een andere connector wilt kopen moet je dat lekker doen, fikt je connector er dan uit moet je niet bij Apple zijn voor een garantie kwestie, en dat is Apples goed recht denk ik dan 😉

  33. @Mauze: Zoals je kan lezen loop je de kans dat als je een niet door apple goed gekeurd Lightning-accessoires koopt je het risico loopt dat apple dit doormiddel van een ingebouwde chip onbruikbaar maakt. Hiermee vervalt dus de mogelijkheid om zelf te kunnen kiezen wat je koopt. En Apple dus afdwingt welke accessoires je kan kopen.

  34. Een derderangs accesoiremaker maakt een opmerking wat Apple ZOU kunnen doen. Dit om chinese producten in een kwaad daglicht te stellen en er zelf beter van te worden. En iedereen ziet het al als en voldongen feit. Bovendien zou Apple nog in zn recht staan, want voor de niet officiele kabels worden geen licentie kosten afgedragen. Life isn’t fair,..

  35. De kabeltjes / accessoires die ik bij DX heb besteld zijn allen nog in gebruik. De originele van Apple liggen al lang op de eeuwige schrootvelden.

    Ik koop dus echt nooit originele kabels van Apple die ook in China worden geproduceerd.

  36. Goeie actie. En het ergens anders tanken voorbeeld is slecht. Stel als die concurrent water in de benzine doet of er andere troep bijgooit.
    Denk ff verder dan dat Apple controle freak is.

  37. Mis in de hele discussie de door Apple genegeerde afspraak over 1 universele kabel , micro USB om te zorgen dat we van die idiote kabelwirwar afkomen!
    Heb overigens zelf originele kabeltjes van Apple gekocht, die al na 3 maanden geknakt en kapot waren. De namaak zijn nu nog steeds werkend( na 1 1/2 jaar)
    Waar gaat het straks naar toe? Door Apple goedgekeurde hoesjes met (straks) ingebouwde NFC chip om het design niet te kort te doen? Apple slaat wel door!! Ben geen Android fanboy maar je zou het bijna worden!

  38. Laatst nog eentje gekocht op dx.com van 3 meter. Die heeft Apple niet.

  39. Origineel geplaatst door Peer
    ik vind dit terecht. Apple is een bedrijf dat kwaliteit levert en wil niet dat er inferieure randapparatuur en bekabeling die kostbare en kwalitatieve producten kan beschadigen of de werking ervan belemmeren.@hello: die vergelijking is waardeloos. Een juiste vergelijking zou zijn dat als je een auto koopt van merk X dat je ook bijvoorbeeld een vervanguitlaat van merk X (of een partner) moet kopen. En dat is meestal al zo, en ook dat vind ik terecht.

    Het is MIJN iPhone. Als ik daar een -mogelijk- inferieur kabeltje aan wil hangen dat is dat mijn vrije keuze en mijn verantwoording. Niet Apple bepaalt hoe ik mijn iPhone gebruik. Apple ziet zijn klanten kennelijk niet voor vol aan. Het moet niet gekker worden….

  40. @Macmeggelen: Elke iPhone, iPad, iPod heeft MicroUSB (dat is die voor de Lightning apparaten, er is/was er ook één voor Dockconnector apparaten)

    @De rest: Apple zou idd zo een fabrikant van de kabels uit KUNNEN schakelen. Bv als een specifieke kabel gebruikt zou worden om jailbreaks uit te voeren.

  41. Vandaar dat de mijne niet meer werkt!!
    En ik maar denken wat een rommel pff…chinese troep nu al kapot.
    Maar dit verklaart alles 🙂

  42. @David: Inderdaad! Ik gebruikte ook een chinees snoertje in mijn reistas en na de update van 6.0 naar 6.1 ivm jailbreak werkte deze spontaan niet meer!

  43. Wat een onzin, kan never nooit aan een snoertje liggen. Die originele van apple gaan zo snel stuk, ze kunnen niet tegen een knikje en zoals iemand al aangaf, Apple zelf heeft niet eens een snoer van 3m iets dat gewoon een must is. Belachelijk duur voor een origi Apple snoer.

  44. Zometeen moeten we ook onze kabeltjes gaan jailbreaken 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.