Apple brengt 50 cm korte Lightning-kabel en vernieuwde in-ear oordopjes uit

Apple heeft een kortere Lightning-kabel van 50 cm uitgebracht, die net als de 1 meter lange kabel 19 euro kost. De in-ear oordopjes kregen ook een

lightning kabel headsetApple bracht vorige maand een kortere Thunderbolt-kabel uit. Nu is er ook een kortere Lightning-kabel, die met 50 centimeter half zo lang is als het eerder verkrijgbare model. Je betaalt €19 voor deze kabel en -geloof het of niet – dat is net zo duur als de 1 meter lange Lightning-kabel. Minder kabel voor dezelfde prijs dus, al zou het handig kunnen zijn voor mensen die vinden dat de kabel snel in de knoop raakt. Apple heeft ook de in-ear oordopjes aangepast. Deze oordopjes zien er al sinds 2008 hetzelfde uit en kregen dezelfde aanpassingen die je ook bij de EarPods ziet.

De afstandsbediening en microfoon zijn iets aangepast, waardoor ze meer op die van de EarPods lijken. De in-ear oordopjes sluiten je oren af en zijn daardoor beter geschikt voor het sporten: ze vallen minder snel uit en je kunt je meer afsluiten van je omgeving als je in de sportschool bent (mocht je dat willen).

De prijzen zijn als volgt:

  • Lightning naar USB-kabel 0,5 m: €19
  • Lightning naar USB-kabel 1 m: €19
  • Apple in-ear oordopjes met mic: €79
  • Apple EarPods met mic: €29

Liever een goedkopere kabel van een Aziatische fabrikant? In de New York Times staat vandaag een artikel dat Apple in officiële Lightning-producten een authenticatiechip gebruikt, waardoor ze met een software-update nagemaakte kabels onbruikbaar kunnen maken.

Hieronder kun je de oude en nieuwe in-ear oordopjes met elkaar vergelijken:

in_ear_headphones_remotes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2013, 9:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen kabel, lightning, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.