Apple is meer waard dan België

Apple is qua marktwaarde groter dan de Belgische markt. Dat blijkt uit groeicijfers. Maar kan Apple het vasthouden?

Apple geldApple is het op één na grootste bedrijf in de VS. Maar wat is groot? En wat moet je bij die miljardenbedragen voorstellen? Apple is groter dan Microsoft, maar ook dat is een redelijk abstract bedrag. De Belgische website EconoShock komt met een nuttige vergelijking die wat makkelijker is te visualiseren: de marktwaarde van Apple is groter dan die van de complete Belgische markt. In de wereldwijde ranglijst staat Exxon (VS) met een marktwaarde van 314 miljard op nummer 1. Op nummer 2 staat Petrochina (China) met 270 miljard en vlak daaronder op nummer 3 Apple met 259 miljard.

Microsoft heeft met 211 miljard een afstand genomen van Apple, zij staan nu op nummer 5. Is het goed nieuws voor beleggers? Als je de afgelopen dagen naar je aandelenportefeuille hebt gekeken wel, want Apple scoorde record na record en is hard op weg naar een beurskoers van 300 dollar.
apple belgie

Maar volgens de beleggingsexperts zal Apple het met zo’n omvang moeilijker krijgen om investeerders positief te verrassen. Dat geldt zowel voor financiële cijfers als voor de producten zelf. De iPad heeft een enorme impact gemaakt en de iPhone en iPod zijn een groot succes, maar concurrenten apen Apple na met concurrerende producten. Van de andere kant heeft Apple laten zien dat ze als een van de weinige bedrijven toch succesvol moeilijke tijden door kunnen komen: tijdens de recessie scoorden ze nog steeds indrukwekkende groeicijfers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2010, 10:42
Categorie Apple
Onderwerpen aandelen, apple, belgische apps, groei, markt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.