Reacties voor: Waarom iOS-icoontjes precies dezelfde kromming hebben als Apple-producten

Je ziet het niet meteen, maar sinds iOS 7 hebben de Apple-icoontjes een iets andere ronding. Volgens industrieel ontwerper Mark Stanton zit daar een logisch idee achter: zo komen de rondingen van hardware en software precies overeen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. En toch zullen alle hoesjesmakers het aannemen als 1 gelijke radius denk ik. Het is een stuk meer werk om deze verlopende radius te tekenen dan een gewone radius.

  2. Ik zeg snel patent aanvragen voor deze Vloeiender kromming 😉

  3. @Justin w: Ik denk dat dit inderdaad een bewuste keuze is om deze reden. Lastiger voor namakers en concurenten om precies hetzelfde te doen waardoor het makkelijker is een orgineel van een neppe te onderscheiden en het is ook lastiger om perfect passende hoesjes te maken waardoor goedkope chinese hoesjes per definitie al een belabberde uitstraling hebben

  4. Mooi artikel! Leuk om dit soort technische details te lezen over Apple producten, vrij aardig uitgelegd met afbeeldingen.

    Kunnen jullie mij een filter adviseren om meer van dit soort artikelen op te sporen?

  5. @Wessel: Hilarisch inderdaad! 😀

  6. Dit soort artikelen zijn meer dan welkom. Ontzettend interessant!

  7. ‘t Is maar waar je je mee bezig wilt houden.

  8. Erg interessant artikel en inderdaad meer dan welkom, keep it coming!

  9. Dit soort geniale ontwerpdetails maken dat apple mijn favoriete merk blijft. Wat een inspiratie voor een 1e jaars student Industriel Product Ontwerp ;).

  10. Heel interessant artikel!
    Dit is wat het design van Apple producten voor heel veel mensen zo aantrekkelijk maakt maar wat tot nu toe maar weinig mensen konden uitleggen:)

  11. Irritant… Nu ga ik op alle hoekjes letten… 😉
    Die van notification center bijv. zijn volgens mij niet ‘goed’. De meeste elementen er in overigens weer wel.

  12. Jammer dat ze datzelfde oog voor detail niet meer lijken te gebruiken voor basisfunctionaliteit. Krijg toch de indruk dat ze hun prioriteiten (en QA) totaal niet op orde hebben 😢

    Misschien heel ouderwets gedacht, maar vind het persoonlijk toch echt belangrijker dat je met een (smart)phone betrouwbaar kunt bellen, dan dat alle icoontjes exact de optimale vorm hoekjes hebben 😖
    Kan over 10.2.1 nog geen definitief oordeel vellen, en voorlopig lijkt het een bescheiden verbetering, maar 10.2 was imho kwalitatief een nieuw (voorlopig?) triest dieptepunt…
    _

    Is overigens uiteraard geen kritiek op iCulture, idd wél leuk dat de artikelen nog steeds zo breed om (puur/droog) Applenieuws heen uitwaaieren 😀

  13. Interessant om te lezen hoe Apple tot in dit soort details de perfectie opzoekt. Het voorwerp met de meeste krommingen is misschien wel de Charging case van de AirPods! Ikvraag me trouwens wél af of Apple het fijn vindt dat deze ontwerper deze details, waarop blijkbaar géén patent is, zo duidelijk uitlegt. Zo wordt het voor een nsmaker van Apple producten eenvoudiger om ze er meer op te laten lijken.

  14. Mijn borden van de IKEA hebben precies eenzelfde vorm. Meesterlijke designers bij IKEA!

  15. Haha, ik vroeg me altijd al een beetje af hoe ze denken dat ik in één klap mijn stuur in de juiste stand zet, als een rechte weg overgaat in een zuivere cirkel.

    Bij treinrails is dit een serieus probleem: als je overgang van een recht stuk naar een kromming niet geleidelijk laat verlopen, verandert de zijwaartse kracht plotseling. Dat belast de wielen onnodig zwaar in een richting waar ze in principe niet op gemaakt zijn en voelt rot voelt voor de reizigers.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.