Reacties voor: ‘Apple heeft mini-iPhone nodig om Android te verslaan’

Apple heeft een goedkopere iPhone nodig om meer marktaandeel te werven. Dat zegt een analist van investeringsbedrijf Oppenheimer.
Bart Breij -

Reacties: 55 reacties

  1. Zit wel wat in denk ik

  2. wat is dat toch steeds over dat gezeik van een iPhone-mini/nano???

    mensen realiseren zich gewoon niet dat dat niet zal komen, het gaat tegen apple’s design philosophy in en het eindresultaat is een klein klote apparaat, waarbij je per ongeluk 5 toetsen tegelijk indrukt met je dikke vingers.

  3. Ook zal Apple nooit dit product uitbrengen omdat Apple rekent op de afroomstrategie en dus niet op de middenklasse

  4. Eerlijk gezegd denk ik niet dat deze er ooit zal komen. En zou deze er wel komen, zou dit wel eens de ondergang van de gewone iPhone kunnen betekenen. Een groot deel van de bestaande iPhone gebruikers zou ook overschakelen op deze kleinere iPhone omwille van het prijsverschil. De gewone iPhone zou dus sterk in verkoop zakken ===> minder grote inkomsten voor Apple!

    Zo denk ik er over natuurlijk he 😉

  5. Het enige wat Apple nodig heeft is Steve Jobs en klanten.
    Vind de iPhone al klein genoeg

  6. Typisch gevalletje Beste Stuurman aan de wal.

  7. Ik vind de analisten als Ittai Kidron toch wel van die ontzettende goedkope meellifters met hun domme gezwets. Deze lieden hebben nog steeds niet door dat Apple zich richt op kwaliteit ofwel op het hoogste marktsegment, dat dat nu eindelijk leidt tot de positie als 1 van de grootste spelers is daarvan een gevolg, maar geen doel op zich.

    Dat deze strategie Apple tot de meest winstgevende computerfabrikant heeft gemaakt met de hoogste marges op hun producten lijkt niet tot de botte hersens van dit soort figuren door te dringen.

    Ik zie Apple niet snel die strategie wijzigen met een klein snoeptelefoontje volgens specificaties van Ittai Kidron. Think before you open your mouth Ittai Kidron.

  8. Hij moet niet kleiner, maar goedkoper. Want daar gaat het hem toch om? Kan je beter sommige hardware eruithalen en een goedkope iPhone versie naast de originele introduceren

  9. Het gaat niet alleen om een daadwerkelijk kleinere iPhone, maar om een wat minder krachtig model die misschien toevallig ook wel wat kleiner is. Lezen is soms moeilijk

  10. Apple doet t niet alleen voor de hoogste positie. Ook al hebben ze een mainstream positie en veel fans; Kwaliteit staat op 1. Zo’n kleine iPhone lijkt me voor Jobs geen logische stap..

  11. waarom moet apple zijn marktaandeel vergroten?

  12. Dit gebeurt toch al? De 3GS is toch de “kleinere” 4?

  13. Met de introductie van de iPhone 5 wordt de iPhone 3GS de “iPhone nano”. Namelijk simlock vrij en voor $299. Nu al is de iPhone 4 simlock vrij in de us en dat zal iPhone 5 ook worden, denk ik.

  14. Nou in zie Apple ook nog niet zo 1 2 3 met een kleine iPhone op de proppen komen. Maar ja er zijn natuurlijk altijd mensen die er wel in blijven geloven cq. op blijven hopen…

  15. Ik typ nu al 3 letters tegelijk in op een normale Iphone. Laat staan op een klein model. Nee, laat maar. Ik sla een kleine over als die uberhaupt komt.

  16. Sorry hoor maar dat moet echt niet mini phone is helemaal niet handig, Ik heb die se x8 enzo in me handen gehad vreselijk onhandig zo klein.

  17. Wie zegt dat Apple perse Android wil ‘verslaan’ ?

    Zoals hierboven al vermeld gaat het bij Apple om kwaliteit. Misschien willen ze wel nog meer marktaandeel maar het laatste dat ze daarvoor gaan doen is de kwaliteit van hun apparaten verlagen.

  18. Beetje raar als je bedenkt dat samsung galaxy s 2 veel groter is dan de iPhone en dan zal apple een mini versie moeten maken? Nee dat zal echt niet nodig zijn.

  19. Vreemde gedachtengangen tegenwoordig.
    Er worden ook meer Opel Astra verkocht dan Mercedes E klasse. Het gaat helemaal niet om hoeveel je zou kunnen verkopen. Het gaat erom om weten wie je doelgroep is. En die is altijd kleiner dan “iedereen op de wereld.”

    Het willen bedienen van een hele markt is nog nooit iemand gelukt, integendeel diegenen die het probeerden hebben daar nadelige gevolgen van ondervonden.

    Dus Apple: doe wat je goed doet voor die mensen die tot je doelgroep behoren.

    Als het verhaal van een kleine goedkope variant zou werken dan zou iedereen in een Mercedes À klasse rijden ipv een Opel Astra

  20. Als ze slim zijn doen ze het niet. Sowieso is de iPhone zn exclusiviteit allang kwijt, in mijn ogen zie er tegenwoordig zoveel…

  21. Wat een gelul allemaal weer. Die man heeft natuurlijk wel gelijk, behalve dat Apple helemaal geen belangstelling heeft voor de onderkant van de markt. Overigens, als je niet hoeft te bellen wordt die markt al prima bediend met de iPod Touch. En dat is waarschijnlijk ook de redenatie van Apple.

    Zolang Apple de meest winstgevende telefoonfabrikant ter wereld is, hoeven ze niet de grootste te zijn.

  22. …misschien dat ik het niet goed begrijp, maar volgens mij wordt er niet letterlijk een ‘kleine’ iPhone bedoeld als in een kleiner formaat.

    Ik denk dat men doelt op een vereenvoudigde iPhone met minder/geen geheugen en goedkopere harware (slechtere Camera, geen GPS) waarbij de mogelijkheid wordt beperkt om apps te installeren en je alleen gebruik kunt maken van de native Apple Apps (ism iCloud).

    EDIT: na het lezen van andere reacties realiseer ik me dat ik spuit 11 ben.

  23. Wat een onzin weer, helemaal met Ronald eens.

  24. Waarom kopen ze htc niet ?? Geld zat

  25. Dat is toch de 3gs?

  26. Gaap.. weer zo iemand die denkt dat Apple iets moet doen om Android te verslaan.. excuus? Het gaat ook heel slecht met Apple hoor.

    Niettemin.. een iPhone a la Palm Veer zou wel cool zijn..

  27. Origineel geplaatst door Thommes
    Origineel geplaatst door Lennart Laszlo Hendriksmawat is dat toch steeds over dat gezeik van een iPhone-mini/nano???mensen realiseren zich gewoon niet dat dat niet zal komen, het gaat tegen apple’s design philosophy in en het eindresultaat is een klein klote apparaat, waarbij je per ongeluk 5 toetsen tegelijk indrukt met je dikke vingers.ben je seksueel gefrustreerd?

    Thommes, dat slaat nergens op. Laszlo heeft wel degelijk gelijk. Het mocht alleen wat anders geformuleerd worden. Een kleinere iPhone zal er simpelweg niet komen. Waar moet je het toetsenbord kwijt? Ik kan nu al af en toe niet normaal typen, laat staan op een kleine iPhone.

  28. NIET DOEN!

    apple staat voor exclusief.. als iedereen zo een ‘goedkope’ mini iphone gaat kopen is het ook niet meer exclusief.. blackberry was eerst zakelijk,, ze brengen een rotding op de markt voor 200 euro (de curve) en ineens iedereen heeft hem.. als je nu naar een of andere conferentie gaat en ze zien je met een bb dan denken ze niet meer ”oh wat een zakelijk ding”

    snapje wat ik bedoel??

    NIET DOEN APPLE VERPEST HET MERK NIET!!

  29. De iPhone zal in ieder geval ooit in prijs moeten dalen. Android telefoons worden steeds beter en dalen tegelijkertijd in prijs, zelfs de topmodellen.

    Als ze willen dat een dienst zoals iMessage doorbreekt moeten ze toegankelijker worden voor iedere bevolkingsgroep. Of ze moeten het protocol openstellen voor andere fabrikanten (zelfde met FaceTime).

  30. tja of ze verlagen gewoon het winstpercentage op de iphone en verkopen em alsnog voor 300 dollar….. Die lui verdienen echt te veel. Weet zeker dat mijn volgende telefoon geen iphone wordt!

  31. Wat een gezever allemaal! Natuurlijk gaat Apple geen kleinere/lichtgewicht iPhone maken. Omdat er dan meer mensen gebruik van kunnen maken. Het gaat zo om kwaliteit! En daar willen ze niks op inleveren. Als ze dat hadden gedaan had je nu ook 40 verschillende mac’s. Sommige mensen snappen niet dat je nou eenmaal geld moet betalen voor een bepaald product. En dat er verschillende segmenten aanwezig zijn. Ik vind het persoonlijk prima dat de iPhone bakken met geld kost. Laat mij er maar voor betalen, ik doe dat graag. Iedereen die een cheap ass tel wil ook prima, maar dan is een iPhone gewoon niks voor je. De transparantie van 1 toestel per generatie is voor mij uitstekend!

  32. Ik vind het idee heel erg leuk,
    Vooral om de Chinese iPhone heb ik hartelijk gelachen!

  33. Ik had vorig jaar de keus: xperia x10, of xperia x10 mini
    ik koos gewoon de normale wamt ik heb ook graag wat krachtigers in mijn handen. dit is ook wat apple zou moeten doen, zorgem dat ook mensen met minder poen hun diensten kunnen gebruiken.

    De mensen die nu een iphone hebben zullen vast weer voor de grotere gaan, maar voor mensen die nie eens fatsoenlijk op een 123 keyboard kunnen typen is een mini perfect

  34. Origineel geplaatst door jojo
    NIET DOEN!
    apple staat voor exclusief.. als iedereen zo een ‘goedkope’ mini iphone gaat kopen is het ook niet meer exclusief.. blackberry was eerst zakelijk,, ze brengen een rotding op de markt voor 200 euro (de curve) en ineens iedereen heeft hem.. als je nu naar een of andere conferentie gaat en ze zien je met een bb dan denken ze niet meer ”oh wat een zakelijk ding”snapje wat ik bedoel??
    NIET DOEN APPLE VERPEST HET MERK NIET!!

    Ja, 108 miljoen verkochte iPones… een uiterst exclusief toestel hoor!

  35. Waarom zouden ze een groot marktaandeel willen? Het zou de luxenaam van apple schaden en het betekent op de lange duur verlies

  36. Apple maakt genoeg winst, waarom zouden ze een goedkoper toestel maken en zichzelf in de vingers snijden omdat bijna niemand de dure nog neemt..

  37. Ik geloof eerder in een grotere iPhone dan in een kleinere. Vind het touchscreen nu al klein genoeg van de huidige iPhone.

    En dan nog, ze verslaan hun concurrenten wel met de winst, dus hoezo Android verslaan?

  38. Dit werd ook jaren lang geroepen over de laptop line-up van Apple: als Apple niet in de sub-notebook of mini laptop markt stapt, wint Android.
    En wat gebeurt er? Apple vertikt het om 10 inch laptopjes van minder dan 400$ uit te poepen en de klant geeft geen krimp. Die koopt een iPad!

  39. …of een Macbook Air 🙂

  40. Dit werd al eerder over Apple geroepen als ze de sub-notebook of mini laptop markt niet zouden instappen. Dat heeft Apple gelukkig niet gedaan en dat heeft ze geen wind eieren gelegd!

  41. Apple is elite en moet zich niet naar de middenklasse verlagen:P

  42. @Wessel Meijer: Nou nou, jij hebt wel verstand van bedrijfsvoering als je zo’n mond opzet. Alsof een goedkopere telefoon niet ‘premium’ in zijn klasse kan zijn. Misschien heeft appel niet god Jobs nodig, zoals Michel vindt, maar jou!

  43. Gaat niet gebeuren. Apple boort enkel het allerhoogste segment aan. Met al hun hardware. Hun ‘machines’ werken uit de doos zonder poespas. Hun tabs, telefoons, MacBooks, iMacs, alles. De software/het OS is om door een ringetje te halen. Je zou er mee gaan trouwen als het een vrouw was. Dat is wat Apple pretendeert. En dat dragen ze ook naar buiten. Naar zelfs jouw zolderkamer.

    Want je kan een telefoon kopen van 30 euro met een abo van 2.50 per maand, maar ook een tel waar je in het begin een honderdje of 2 voor moet neertellen icm een abo van minimaal 30-45 euro. Minimaal. Die MacBook is niet beter dan een notebook van 500. Toch is het verschil minimaal 700 euro.

    Waarom? Hij is wit, gehyped, modern, Ome Steve weet het leuk te brengen, het geeft je status (of dat denk je) en hij is zo fraai qua OS, omdat het OS precies is ingericht op de hardware. Dit itt Windows, want dat draait op 2 miljoen configuraties. Dat draait zelfs nog op een rol WC-papier als het moet.

    Ten tijde van de 3G kon je moeilijk zeggen, joa, die apps he. En TomTom, dat zou ik niet willen missen. DAT WAS TOEN NOG HELEMAAL NIKS. Die hele appstore niet. Maar toch hadden we een 3G. Want dan was je ubercool vet ZOMG! en kon je je naasten hun ogen uitsteken. Want jij had een iPhone en je was hip en je knipoogde in je spijkerbroek met gaten en je Converse kicks.

  44. Apple vaart zijn eigen koers en maakt alleen producten waarin Apple gelooft! Daarom zijn ze succesvol en dat is waarom ik al twintig jaar een trouwe klant ben!

  45. Er komt een ‘iPhone Nano’…
    iCloud zal een belangrijk rol hierin gaan spelen. Het zal alleen een kwestie zijn van de juiste timing om het product uit te brengen.

  46. Waarom zou Apple Android willen verslaan?
    Ze willen helemaal niet de grootste zijn, ze willen alleen maar de beste zijn. Das een groot verschil.
    Quality vs Quantity….

  47. Gaat Apple niet doen. Het marktaandeel is groot zat en apple heeft nog nooit een apparaat in de markt gezet om goedkoop genoeg te zijn voor iedereen. Wil je een Apple omdat het een Apple is en daarmee kwaliteit/imago/klasse heeft, dan moet je daar de prijs voor een dusdanig product voor neerleggen. No way dat ze hun huidige, verdomde goede strategie gaan veranderen door een poor-mans iPhone uit te brengen.

  48. Ik zie de fragmentatie al aankomen als ze een iPhone nano lanceren. Nee, laten we maar gewoon maar 2 displaygroottes (iPad/iPhone) aannemen zodat je zeker weet dat alle apps er goed op draaien.

  49. NU is de iPhone nog een statussymbool, iets om trots op te zijn, een stukje design en goede kwaliteit. Iemand met een hart daar naar is bereid om zo’n bedrag neer te leggen voor zo’n telefoon.
    Een ‘proleten’ iPhone zal afbreuk doen aan de status die het nu heeft.

  50. Haha ‘Apple staat voor exclusief’ hahaha

  51. Formaat moet men inderdaad niet aan gaan sleutelen maar een meer basic iPhone voor max 300 euro moet toch geen probleem zijn als je kijkt naar de prijs van de iPod Touch. Begrijp trouwens ook niet waarom de IPhone meer moet kosten als de iPad 2.

  52. Origineel geplaatst door zilli: Apple doet t niet alleen voor de hoogste positie. Ook al hebben ze een mainstream positie en veel fans; Kwaliteit staat op 1. Zo’n kleine iPhone lijkt me voor Jobs geen logische stap..

    Vandaar ook MacBooks, iPods en iMacs in verschillende prijsklassen? Hoewel ze altijd een hoge kwaliteit produceren, draait het altijd om de winst. Alleen in mijn ogen lost Apple dit probleem op door het oude model te blijven verkopen (iets dat ze met alle andere producten niet doen).

  53. Helemaal mee eens. Sinds ik vorig jaar de iPad kocht, is m’n iPhone ee nbeetje overkill. Hoewel ik soms nog naar een app op de iPhone grijp, kies ik in 90% van de gevallen voor de iPad.

    Dus ik zou graag een kleinere telefoon meedragen. Maar wil in de kroeg/restautant/dierentuin of andere plaatsten waar je je iPad niet meeneemt toch ook even m’n email kunnen checken oid.

  54. Origineel geplaatst door Muppel
    @Wessel Meijer: Nou nou, jij hebt wel verstand van bedrijfsvoering als je zo’n mond opzet. Alsof een goedkopere telefoon niet ‘premium’ in zijn klasse kan zijn. Misschien heeft appel niet god Jobs nodig, zoals Michel vindt, maar jou!

    Dat zijn jouw woorden naar aanleiding van mijn mening. Bedankt voor het compliment maar mijzelf met Jobs vergelijken zal ik niet doen. Ik denk dat het nog niet mogelijk is om een klein toestel te ontwikkelen met de performance (kwaliteit in de breedste zin des woords) vergelijkbaar met de huidige iPhone; een kleiner toestel zou op dit moment dus een behoorlijke kwalitatieve aderlating betekenen en Apple zou zich daarmee op een hele andere markt begeven, een markt waar al veel anderen in zitten (omdat ze nu eenmaal niet veel beter kunnen).

    Zie geen enkele reden waarom Apple dat zou doen. (Maar dat is allemaal maar mijn mening.) Om “de grootste” te worden? Dat heeft alleen zin als dat tot “meest winstgevende” zou leiden, maar als je “meest winstgevende” bent op positie 2, 3 of 4 of whatever waarom zou je dan van strategie veranderen?

  55. Ik zou graag zo’n kleine iphone willen,ik vind de iphones gewoon veel te groot,zelfs voor de helft van de prijs moet ik hem nog niet.:-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.