Apple heeft de dunste

Apple heeft een zaak in de UK gewonnen over de vraag wie de dunste smartphone heeft. Samsung beweerde dat de Galaxy S II dunner is, maar die heeft behoorlijke uitsteeksels, bepaalde een officiële instantie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

galaxy-s-iiApple heeft een conflict met Samsung gewonnen over de vraag wie de dunste smartphone heeft. De strijd woedde in het Verenigd Koninkrijk omtrent de slogan ‘s werelds dunste smartphone die door Apple werd gebruikt. Samsung was echter van mening dat de Samsung Galaxy S II met een behuizing van 8,71 mm dikte nog platter is dan de 9,3 mm van de iPhone 4. Er kwam een officiële instantie aan te pas om te bepalen wie er gelijk had: de Advertising Standards Authority gaf Apple gelijk, aangezien het Samsung-toestel prominente uitsteeksels aan de bovenkant van het apparaat heeft. De ASA geeft Apple gelijk dat consumenten niet geïnteresseerd zijn in het dunste onderdeel van het apparaat, maar in de afmetingen in het algemeen. Dat bepaalt namelijk of een toestel in een hoesje of broekzak past.

Omdat het dikste punt van de Samsung Galaxy S II dikker is dan die van de iPhone 4, geeft de instantie Apple gelijk. Ondertussen heeft Apple een rechtszaak tegen Samsung aangespannen in het Verenigd Koninkrijk. Het zou een antwoord zijn op de patentaanspraken die Samsung in juni al bij de rechtbank aanhangig maakte. Eerder deze week kwamen rechtszaken in Frankrijk en Japan in het nieuws en daarnaast lopen er nog rechtszaken tussen Apple en Samsung in de VS, Duitsland, Nederland, Italië en Australië. In de VS loopt ook nog een zaak bij de International Trace Commission, ITC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 10:29
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, samsung, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.