Mogelijk ondersteuning voor iMessage in iChat

iMessage wordt mogelijk ondersteund in de chatapplicatie iChat op de Mac. Stukken code geven aan dat er sprake is van het afleveren en lezen van berichten, op een manier die in iChat niet eerder werd gebruikt.

imessage-ichat-iphoneUit een stuk code in OS X Lion is af te leiden dat Apple van plan is om iMessage-ondersteuning aan te bieden in de chatdienst iChat. iMessage is de nieuwe berichtendienst in iOS 5, waarmee je gratis kunt chatten. Het werkt tussen iOS-apparaten, maar ondersteuning op de Mac is nog niet aangekondigd. Bij FaceTime is het al wel mogelijk om tussen iOS en OS X te videobellen. En omdat Lion een hoop functies van iOS heeft overgenomen, zou het ook logisch zijn als iMessage meteen wordt ondersteund. MacRumors heeft een stuk code gevonden waaruit het zou moeten blijken. iMessage-support is in potentie in de iChat-applicatie al aanwezig, maar Apple moet het nog wel activeren.

In de code geven ‘timeDelivered’ en ‘timeRead’ aan dat het om het afleveren en lezen van instant messaging-berichten. In de huidige messaging-protocollen van iChat worden ze niet gebruikt en in eerdere OS X-versies vóór Lion kwamen ze nog niet voor. In iMessage worden ze wel gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 0:10
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen chatten, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.