Apple gaat uitbreiden met 3.600 medewerkers in Austin, Texas

Apple gaat de hoeveelheid personeel in Texas verdubbelen. Tijdens South By South West (SXSW) kondigde Apple aan dat er 3.600 banen in Texas gecreëerd worden.

apple austin campusIn Austin (Texas) gaat Apple duizenden nieuwe banen creëren. Het nieuws komt qua publiciteit op een gunstig moment, nu in Austin de conferentie SXSW Interactive van start is gegaan. Ook is de aankondiging slim omdat er op het moment een discussie heerst over of Apple niet teveel arbeid naar China heeft verplaatst. Om de critici enigszins de mond te snoeren liet Apple vorige week weten dat ze een half miljoen nieuwe banen in de VS hebben gecreëerd.

Apple kondigde aan dat er 304 miljoen dollar geïnvesteerd zal worden in een nieuwe bedrijfscampus in Austin. Het aantal Apple-medewerkers in Texas wordt daarmee verdubbeld. De staat Texas zal 21 miljoen dollar bijdragen uit een subsidiepotje, het Texas Enterprise Fund. Als tegenprestatie gaat Apple de komende tien jaar de activiteiten op het gebied van klantenservice, verkoop en boekhouding in de regio uitbreiden. Texas hoopt met investeringen zoals deze de volgende nationale hightech hub te worden. Overigens worden in Texas al een groot deel van de iOS-chips geproduceerd. Op de foto hierboven is het huidige onderkomen van Apple in Texas te zien.

Bij SXSW is ten team van iPhoneclub aanwezig. Omdat de meeste sessies niets met iPhones en iPads te maken hebben, vind je de verslagen de komende dagen op de Nederlandse SXSW-blog, die door tientallen aanwezige Nederlanders wordt gevuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2012, 8:11
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.