Reacties voor: Apple gaat FLAC-audio ondersteunen op nieuwere iPhones en Apple TV

Apple gaat het lossless FLAC audioformaat op de nieuwere iPhones en Apple TV ondersteunen, maar nog niet in de eigen Muziek-app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Weer een gemiste kans om via Apple music direct Flac formaat aan te bieden!
    Luister nu via Tidal heerlijk naar dit formaat🙏🏻

  2. Kun je op spotify toevallig wel flac bestanden afspelen?

    Of weten jullie welke geluidsstructuren spotify ondersteunt voor iPhone?

  3. Dit is echt goed van apple, mooie ontwikkeling. Ik heb zoveel old skool muziek op deze formaat, maar de bestanden zijn zo groot, dat ik het niet eens meer op me iPhone synchroniseert.

  4. Gebruik al jaren aiff voor mijn lossless muziek op mijn iPod classic en iPhone en in iTunes. Werkt uitstekend. Ben blij dat Apple nu ook flac ondersteunt, hoewel ik er (nog) geen behoefte aan heb.

  5. Jaren geleden had ik hier wel wat aan toen ik mijn J-Pop / J-Rock nog deed downloaden, maar nu niet meer.
    Nu maak ik fijn gebruik van Apple Music Japan.
    Ik ben ook geen audiophobe (excuses als dat niet de juiste term is), als het maar redelijk klinkt, dan ben ik tevreden.
    Daarom heb ik High Quality over WiFi en Cellular altijd aan staan.

  6. @Pinkel: Wat niet is, kan nog komen.
    En ik denk dat dat laatste best dichtbij is.

  7. Wat ik niet snap. Op een 6s is de processor niet goed genoeg. Echter met externe app’s werkt het goed. Begrijp dan ook niet waarom Apple dit niet ondersteund op de 6 of 6s.

  8. Dat Apple de iPhone 6s, iPhone SE en andere toestellen niet geschikt maakt heeft wellicht te maken met de minimale eisen die aan de processor worden gesteld (een A10) voor het decoderen van de audio. Op oudere toestellen zou het een te zware processorbelasting kunnen veroorzaken of teveel energie kosten. De A10 Fusion beschikt over twee speciale processorkernen voor zware taken, plus nog twee processorkernen voor normaal gebruik.

    Euhh, we worden altijd volgestopt met verhalen over superieure CPU’s en dan dit ?
    En als je het native ondersteunt valt er niks te decoderen
    (Samsung S4….8 hebben officieel wel Flac support)

  9. Omdat Flac nauwelijks compressie kent moet je continue van de storage lezen en dat kost veel energie en interne cache, ik denk eerlijk gezegd dat dat de bottleneck is bij oudere cpu’s; te weinig cache, te hoog energiegebruik en aanslag op beschikbaarheid van je disk, decompressiesnelheid is bij FLAC 1 van de hoogste vergeleken met andere lossless codecs.

  10. Op oudere toestellen zou het een te zware processorbelasting kunnen veroorzaken of teveel energie kosten.

    Wat een onzin, via speciale applicaties was het al sinds de iPhone 5 mogelijk Flac muziek af te spelen in de volledige kwaliteit.
    Ze lopen gewoon weer eens hopeloos achter…..
    Ik gebruik nu TIDAL hifi vanwege het gebruiksgemak en VLC voor Flac nummers die ik al in bezit heb.
    Maar dan nog, op de toestellen die dit wel ondersteunen zit geen headphone jack meer, maar een dongle met waardeloze Dac, en Bluetooth comprimeert de muziek weer, zonder een externe dac/versterker heb je hier niks aan.

  11. Ik wil niet zeuren of zo maar ik gebruik al lang FLAC op mijn iPhone 6s Plus. Ook de Apple Music app speelt dat gewoon af…

  12. Top van Apple😀 Flac is zoveel beter 👍🏻

  13. Vreemd! Geen woord over ALAC, het alternatief op Apple apparaten dat zelfs door oude iPods (en dus ook iPhones) wordt afgespeeld.
    Wat is het verschil, en vooral wat is überhaupt nog de toegevoegde waarde van FLAC in iOS?

    ALAC is eenvoudig te decoderen en dus zeker geen enkel probleem voor alle 64 bits iDevices. En alweer 6 jaar open source en royalty-vrij, dus ook op andere apparaten prima te gebruiken – zelfs in de standaardspeler in Windows Mobile …

    Nogal nietszeggend artikel zo, door de (zeker voor Apple gebruikers) zo voor de hand liggende ALAC/FLAC vergelijking en afweging niet te maken.

    Vwb het zgn gebrek aan nut van lossless audio zonder koptelefoonaansluiting (@Lars): Geldt nadrukkelijk alleen voor FLAC dat dat zinloos is, niet voor ALAC. Want AirPlay ondersteunt ook lossless, en de apparatuur in de i.h.a. wat hogere prijsklasse die dat biedt heeft meestal uitstekende DACs. Maar het gebruikt ALAC dus een extra omsleuteling van FLAC naar ALAC kun en wil je missen als kiespijn, ook al hoeft dat in theorie geen geluidskwaliteit te kosten.

  14. Heel grappig dit, het mooie is dat Apple iPhones ook gewoon 48 kHz 24 bit wavefiles ondersteund.

  15. Ik gebruik al een tijdje foobar op mijn iphone voor flac. Beviel zo goed dat ik de apple music player eraf gegooid heb.

  16. De koptelefoon aansluiting vanaf de iPhone 7 standaard weg laten maar wel vanaf de iPhone 7 FLAC ondersteuning toevoegen.

    Goede manier om de echte audiofielen te verwarren :p

    PS dat FLAC afspelen te zwaar voor bijvoorbeeld een 6s zou zijn is echt onzin.
    Apparaten met vele malen tragere hardware konden FLAC jaren geleden al zonder moeite afspelen.
    Maar Apple moet natuurlijk wel kunstmatig de verschillen tussen de oude en nieuwe apparaten wat vergroten omdat er anders weinig reden tot een upgrade is.
    Wat ik ook wel snap zakelijk gezien, mijn “oude” 6plus is nog steeds razendsnel en ik “mis” nog niks…goed voor mij…minder voor Apple 😉

  17. Het heeft een paar jaar geduurd, maar Apple gaat nu officieel het FLAC-audioformaat ondersteunen.

    Uhm…

    Origineel geplaatst door Wikipedia
    Initial release 20 July 2001; 16 years ago

    Leuk dat Apple het ondersteunt verder, daar niet van. Welcome to 2001.

  18. Is de hele discussie over flac wel relevant. Volgens mij hebben een externe versterker en je hoofdtelefoon aanzienlijk meer effect op wat je hoort dan de keus tussen flac of aac.
    Een paar goedkope Beats rechtstreeks aangesloten op je Iphone klinkt volgens mij slechter dan een externe versterker en een goede hoofdtelefoon.
    Zelf gebruik ik nu een Oppo HA-2se versterker en een paar v-moda crossfade m100 en ik kan wel zeggen dat dat aanzienlijk beter klinkt dan de hoofdtelefoon die ik vroeger gebruikte rn ik gebruik dus geen flac.

  19. Origineel geplaatst door Richard
    Is de hele discussie over flac wel relevant. Volgens mij hebben een externe versterker en je hoofdtelefoon aanzienlijk meer effect op wat je hoort dan de keus tussen flac of aac.
    Een paar goedkope Beats rechtstreeks aangesloten op je Iphone klinkt volgens mij slechter dan een externe versterker en een goede hoofdtelefoon.
    Zelf gebruik ik nu een Oppo HA-2se versterker en een paar v-moda crossfade m100 en ik kan wel zeggen dat dat aanzienlijk beter klinkt dan de hoofdtelefoon die ik vroeger gebruikte rn ik gebruik dus geen flac.

    Ik gebruik een Naim Supernait 2 en een paar Neat Momentum 5xi en ook dat klinkt vele malen beter maar vind het zo lastig om met een steekkar en verlengsnoer de straat op te moeten gaan. Natuurlijk moeten je versterker, speakers en bekabeling in orde zijn maar het meest belangrijk is nog steeds (en zal altijd zo blijven) de bron. Als de bron niet in orde is kun je een set thuis neerzetten van enkele tonnen maar zal het dus nog steeds belabberd klinken. Ik ben benieuwd of jezelf wel eens het verschil hebt vergeleken tussen een identiek album op Flac en AAC. Mocht je dit verschil niet horen is voor jou de discussie niet relevant. Overigens klinken Beats overal slecht op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.