Apple Watch muziek streamen

Je kunt pas vanaf oktober muziek streamen naar je Apple Watch Series 3

Muziek streamen op de Apple Watch Series 3 met 4G is op z'n vroegst vanaf oktober mogelijk. Toch heeft Apple nu al een reclamefilmpje over muziek streamen uitgebracht.

Muziek streamen via 4G op je Apple Watch komt op z’n vroegst pas in oktober beschikbaar. Toch maakt Apple er nu al reclame voor in een filmpje.

Apple Watch muziek streamen

40 miljoen nummers op je pols

Met de slogan ’40 million songs on your wrist’ grijpt Apple terug op de eerste iPod-slogans, waarmee je ‘1000 songs in your pocket’ had. Steve Jobs laat het hier nog eens zien, in de originele aankondiging in 2001 (“Boom!”).

Tegenwoordig kun je in een veel kleiner apparaat 40 miljoen muzieknummers meenemen, namelijk als je de Apple Watch Series 3 koopt. Apple’s reclamefilmpje richt zich op bezitters van het 4G-model, dat niet in Nederland te koop is. Aanschaffen in een ander land heeft ook geen zin en de Nederlandse providers hebben nog een plannen om ze te gaan aanbieden, zo vertelden ze iCulture. Ook is er inmiddels bevestigd dat het niet werkt met prepaid databundels.

Mocht je wel in een geschikt land zitten en een 4G-versie van de Apple Watch Series 3 hebben, dan kun je het overigens pas volgende maand gebruiken. Chief Operating Officer Jeff Williams vertelde in zijn presentatie op het podium dat het streamen van Apple Music naar je Apple Watch pas in oktober te gebruiken is. En het werkt dus alleen met Apple’s eigen muziekdiensten, niet met Spotify.

Werkt ook met iTunes Match
Met ‘Apple’s eigen muziekdiensten’ bedoelen we dat het werkt met zowel Apple Music als met iTunes Match. Dit is de nog steeds bestaande dienst van €25 per jaar waarmee je je eigen muziek kunt streamen vanuit de cloud. iTunes Match is beperkt tot 100.000 eigen nummers, maar dat moet genoeg zijn om je op de Apple Watch even bezig te houden. Nummers die je in de iTunes Store hebt gekocht met hetzelfde Apple ID tellen niet mee bij die limiet van 100.000 stuks.

De vernieuwde Muziek-app voor de Apple Watch synchroniseert automatisch je afspeellijsten en je meest beluisterde muziek. Maar het streamen werkt dus pas vanaf oktober. Op de Apple-website is de tekst nog iets vager, namelijk ‘later dit najaar’. Je kunt met de vernieuwde Muziek-app ook draadloos luisteren naar Beats 1 en de andere radiostations van Apple Music. De ondersteuning voor fitnesstoestellen is trouwens ook nog niet beschikbaar en is ‘Coming soon’.

Reclamefilmpje over muziek streamen
Mocht je Apple’s reclamefilmpje met de titel ‘Roll’ niet gezien hebben tijdens het najaarsevent, dan kun je ‘m hieronder nog eens bekijken. Apple heeft er flink wat budget tegenaan gegooid om een druk en mini-speelfilmachtig spotje te maken. We zien een skateboarder door een druk treinstation lopen. Hij stopt een setje AirPods in zijn oren, bladert door wat Apple Music-lijsten en kiest ‘Misbehaving’ van Labrinth. Daarna barst in het treinstation de actie los.

Apple onthulde de Apple Watch Series 3 afgelopen dinsdag tijdens een media-evenement in het pas geopende Steve Jobs Theater. De grootste vernieuwing is de eSIM, een ingebouwde simkaart waarmee je een 4G-dataverbinding hebt, ook als je iPhone niet in de buurt is. De uitvoering met 4G is in een beperkt aantal landen verkrijgbaar en is ook alleen in die landen te gebruiken. Eentje uit het buitenland halen heeft voorlopig geen zin.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 17 september: Tekst over populariteit van Spotify in Nederland weggehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2017, 9:14
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, itunes match, streaming
Device Apple Watch Series 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.