TV Maps op de Apple TV.

Apple neemt experts in autonavigatiesystemen en diabetes in dienst

Apple heeft twee nieuwe medewerkers: een expert in navigatiesystemen voor luxe auto's en een arts, die voorheen diabetesonderzoek in een kinderziekenhuis deed.

Sinisa DurekovicApple heeft er weer een nieuwe werknemer bij: Sinisa Durekovic, een software engineer gespecisaliseerd in satellietnavigatie. Durekovic heeft echter een interessante achtergrond in de auto-industrie: hij werkte eerder aan navigatiesystemen van Harman/Becker en NAVTEQ die worden gebruikt in de luxere uitvoeringen van BMW, Volkswagen en Mercedes-Benz. Ook nam Apple Dr. Rajiv Kumar in dienst, een diabetes-expert die eerder werkte voor het kinderziekenhuis van Stanford.

Expert in navigatiesystemen

Uit Durekovic’s LinkedIn-profiel is niet af te lezen wat zijn nieuwe rol bij Apple is, maar gezien zijn achtergrond zal hij zijn ingezet bij het Apple Kaarten-team of het CarPlay-team. Durekovic heeft verstand van digitale kaarten, autonavigatiesystemen en systemen die de automobilist ondersteunen met kaarten. De man had ook zijn eigen adviesbedrijf en beschrijft zichzelf als één van de topexperts in zijn vakgebied.

Durekovic beschrijft zijn eigen rol als volgt, waarbij hij een aanhanger blijkt van Steenkolenengels of bewust de lidwoorden weglaat:

I am the Software Architect, Engineer and a Team Leader with more than 25 years of experience in design and development of software systems. After 8 years as Principal Engineer in a mid-sized company, I assumed role of Senior Principal Architect and later Chief Engineer at major premium Navigation System supplier. My main work is in area of the Map-Enhanced Advanced Driver Assistance Systems, Digital Maps and Car Navigation Systems.

Verbeteringen in Kaarten

Apple heeft de Kaarten-dienst de afgelopen jaren sterk verbeterd en dat heeft effect gehad: in december maakte het bedrijf bekend dat de Apple Kaarten-app nu driemaal zo vaak wordt gebruikt als de Google Maps-app op de iPhone. Om de kwaliteit nog verder te verbeteren gaat Apple een Apple Kaarten-ontwikkelcentrum openen in Haiderabad (India), waar 4.000 mensen aan de slag gaan. Ondertussen rijden er op diverse locaties auto’s van Apple rond om kaart- en beeldmateriaal te verzamelen. Op de website van Apple kun je precies zien waar ze rijden: deze week kun je de auto’s bijvoorbeeld tegenkomen in het 7e, 8e, 15e en 16e arrondissement van Parijs en in de omgeving van Londen in Ealing, Hillingdon en Hounslow. Andere Europese landen zijn nog niet bezocht.

Diabetes-expert van kinderziekenhuis

De andere persoon die Apple in dienst heeft genomen is Dr. Rajiv Kumar. Hij werkte voorheen bij het Stanford Children’s Hospital, maar het kinderziekenhuis moet nu op zoek naar een vervanger. Kumar kwam in 2014 in het nieuws door zijn ResearchKit-onderzoek rondom diabetes. Een voormalig werkgever heeft Kumar’s overstap naar Apple bevestigd. De man zal nog wel parttime blijven werken. “We kunnen niet concurreren met bedrijven als Apple, Google en Facebook als ze eentje willen hebben”, zou Kumar’s voormalige werkgever gezegd hebben.

Rajiv KumarKumar was een van de eerste artsen die aan de slag ging met Apple’s HealthKit en ResearchKit. Hij deed onderzoek naar type 1 diabetes. Patiënten moesten met een iPod touch en een medisch apparaat van DexCom hun bloedsuikerniveau gedurende de dag in de gaten houden.

Het onderzoek van Kumar was uitvoerig in de Amerikaanse media te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2016, 7:46
Categorie Apple
Onderwerp Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.