Apple en AT&T presenteren woensdag hun kwartaalcijfers

Apple en AT&T gaan woensdag hun kwartaalcijfers presenteren. De presentatie van Apple is live via een QuickTime-audiostream te volgen, terwijl de cijfers van AT&T waarschijnlijk geen verrassingen gaan brengen.

q2 2009Morgen is het uur van de waarheid voor twee iPhone-gerelateerde bedrijven: Apple en AT&T gaan woensdag hun kwartaalcijfers presenteren. Apple is om 14:00 uur PDT (23:00 uur Nederlandse tijd) aan de beurt en zal een live-audiostream via QuickTime gaan uitzenden. “Viewers simply need a copy of QuickTime 6 or QuickTime 7 to listen to the conference call”, zegt Apple in het persbericht. De audiostream is te beluisteren via www.apple.com/quicktime/qtv/earningsq209/ en zal tot twee weken na het evenement beschikbaar blijven. Je kunt eventueel ook inbellen. Na afloop van de presentatie is er altijd een Q&A-sessie waar meer interessante informatie te horen is dan tijdens het presenteren van de cijfers zelf. Met een beetje geluk laat Apple weten hoeveel iPhones er intussen wereldwijd zijn verkocht.

AT&T gaat morgen ook kwartaalcijfers presenteren. De grootste Amerikaanse operator zal geen opvallende cijfers laten zien, terwijl de aandelen van concurrent Sprint Nextel Corp. afgelopen jaar zijn verdubbeld. AT&T heeft een vast netwerk te onderhouden, terwijl het aantal vaste abonnees afneemt. AT&T heeft de afgelopen tijd veel in 3G-netwerken geïnvesteerd, terwijl concurrent Verizon (die ook een vast netwerk heeft) vooral voor investeringen in optische vezel heeft gekozen. AT&T groeit vooral door mobiele abonnees: de operator heeft een exclusief contract voor de iPhone, al wordt wel verwacht dat de verkoop vanaf het vierde kwartaal afneemt naarmate de geruchten over een nieuw model toenemen. Afgelopen kwartaal is de waarde van het aandeel AT&T 11 procent gezakt, ongeveer gelijk met de waardedaling van de S&P 500.

Via: persbericht Apple en Cellular News

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2009, 12:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple, cijfers, financieel, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.