Nieuw van Polar Bear Farm: gezichtsherkenning met Faces

Polar Bear Farm heeft een applicatie gemaakt waarmee je gezichten kunt herkennen op de iPhone. De gemaakte foto's met tags kun je vervolgens uploaden naar Facebook.

faces uploadPolar Bear Farm heeft een nieuwe applicatie ingediend bij Apple, maar het kan wel even duren voordat het in de App Store beschikbaar komt. Voor de tweede keer heeft PBF namelijk een e-mail van Apple gekregen met de tekst “Your application is requiring unexpected additional time for review” en dat voorspelt weinig goeds. De ontwikkelaar uit Nieuw Zeeland heeft een applicatie gemaakt waarmee je gezichten op foto’s kunt herkennen. De applicatie heet Faces en presteert beter naarmate je het vaker gebruikt.

faces crop confirmFaces werkt als volgt: je maakt een foto, Faces probeert zoveel mogelijk gezichten te herkennen en kan op Facebook zoeken naar foto’s van je vrienden om de juiste tags erbij te zoeken. De verwerking vindt niet plaats op de iPhone zelf: Faces stuurt de foto via internet naar Polar Bear Farm, de server voert de gezichtsherkenning uit en stuurt het resultaat vervolgens terug.

iphone facesRondom de herkende personen zie je witte kaders. Tik op een gezicht om het kader goed te zetten en te bevestigen dat de persoon op de foto inderdaad de juiste is. Het resultaat is dat je in Faces allemaal mapjes krijgt met foto’s van je vrienden, gesorteerd op naam. Via de categorie Unknown kun je foto’s bekijken van mensen die nog niet herkend zijn. Na het taggen van mensen op je foto’s kun je ze uploaden naar je Facebook-pagina, waar de namen van de personen ook te zien zijn, eventueel gekoppeld aan het Facebook-ID van de persoon in kwestie.

Op Macworld kwamen we de mensen van Polar Bear Farm tegen en ze maakten toen een erg sympathieke indruk door het enthousiasme waarmee ze over hun iPhone-plannen vertelden. Hopelijk wordt deze applicatie niet zomaar afgewezen omdat Apple iets soortgelijks van plan is.

Meer info: Faces

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2009, 22:39
Categorie Apps
Onderwerpen boerderij, gezichtsherkenning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.