LittleSnapper voor de iPhone: foto-applicatie met beperkingen

LittleSnapper is een screenshot-applicatie voor de Mac, die nu ook in een versie voor de iPhone beschikbaar is. Deze versie is meer gericht op foto's, waarbij je afbeeldingen kunt voorzien van beschrijving, tags en rating.

littlesnapper interfaceOntwikkelaar Realmac Software bracht afgelopen december LittleSnapper uit, een Mac-applicatie waarmee je screenshots kunt maken, sorteren en uitwisselen. Voor de iPhone is er nu een eigen variant van LittleSnapper, die meer gericht is op het maken van foto’s. Je kunt een zelfgemaakte foto, een foto uit je bibliotheek of een screenshot van een webpagina voorzien van een titel, beschrijving, rating, tags en een fototype (bijvoorbeeld screenshot, websnap of illustratie). Vervolgens kun je de foto uploaden naar QuickSnapper, de fotodienst van Realmac Software. Publiceren op Twitter is ook mogelijk, al is het de vraag of LittleSnapper daar door de wildgroei aan fotopublicatiediensten nog veel kans maakt.

littlesnapperSynchroniseren van afbeeldingen met de desktop is niet mogelijk, ook niet als je LittleSnapper op de Mac gebruikt. Een andere beperking is dat je alleen naar QuickSnapper kunt uploaden en niet naar populaire alternatieven zoals Picasa of Flickr.

In de iPhone-versie van LittleSnapper ontbreken veel functies die wel in de desktopversie zitten: je kunt geen foto’s bewerken of voorzien van annotatie.

Installeren: LittleSnapper (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2009, 12:23
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, screenshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.