Periscope livestream iPhone

Periscope maakt zoeken naar streams van vrienden makkelijk

Livestream-app Periscope heeft een eigen tabblad toegevoegd voor het bekijken van streams van vrienden. Zo hoef je nooit lang te zoeken tussen livestreams van onbekenden.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Periscope livestream iPhoneMet Twitter’s populaire livestream-app Periscope kun je op je iPhone meekijken met wat vrienden en vreemden van over de hele wereld beleven. De app liet deze streams voorheen in hetzelfde scherm zien, waardoor je de video’s van vrienden moest gaan zoeken tussen die van onbekenden. Dat hoeft nu niet meer. Dankzij een nieuwe update zijn de livestreams van personen die je volgt en willekeurige streams die je kunt bekijken van elkaar gescheiden en te vinden in een apart tabblad.

In de vorige Periscope-update werden de livestreams van vrienden al als eerste in het overzicht weergegeven, maar stonden nog altijd tussen video’s van volslagen onbekenden. Dat terwijl je het misschien interessanter vind om met mensen mee te kijken die je kent, of in dit geval, volgt op Twitter. De app heeft daarom de scheiding in livestreams nog duidelijker gemaakt door ze op te splitsen in twee aparte tabbladen. In het Periscope-scherm, waar voorheen alle streams werden weergegeven, zijn nu alleen nog video’s te zien wanneer personen die je volgt live aan het filmen zijn. Zijn er geen vrienden aan het livestreamen, dan kun je nu terecht in het Global-scherm. Hier vind je willekeurige streams van mensen over de hele wereld die je kunt bekijken.

Periscope global tab screenshot Periscope chat vrienden screenshot

De nieuwe indeling betekent niet dat onbekenden niet meer mee kunnen kijken wanneer je aan het livestreamen bent. Je hebt wel de mogelijkheid om ze te beperken tot het enkel sturen van hartjes. Bij het opzetten van een stream kun je namelijk aangeven of je reacties van vreemden wilt toestaan of dat alleen je vrienden de chat-functie mogen gebruiken. Ook nieuw is dat je gebruikers in een chat kunt blokkeren door op hun naam te drukken. Dit moet voorkomen dat gebruikers spam kunnen blijven plaatsen in livestreams van anderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2015, 12:07
Categorie Apps
Onderwerpen livestream, periscope

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.