Slate-nummerbord

Apple neemt maker van slimme, digitale kentekenplaten in dienst

Apple heeft een expert aangenomen op het gebied van 'slimme kentekenplaten', die in het verleden ook bij BMW gewerkt heeft. Is het de zoveelste aanwijzing dat Apple aan een eigen auto werkt?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Slate-nummerbord

Naast futuristische technieken en ideeën, zijn er ook wat basisregels waar een auto aan moet voldoen. Koplampen bijvoorbeeld, maar ook een kentekenplaat zodat het voertuig herkend kan worden. Apple zou Apple niet zijn als ze toch een manier hebben gevonden om dit ouderwetse nummerbord van een technologisch snufje te voorzien.

Apple heeft Rónán Ó Braonáin aangenomen, een engineer die eerder werkte bij Reviver; een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van digitale kentekenplaten. Daarvoor werkte hij onder meer aan software om gegevens uit te lezen van elektrische auto’s. Vervolgens ging hij bij BMW aan de slag om apps voor auto’s te maken.

Kenteken-expert

Secret Agent bij Apple

Op zijn LinkedIn-pagina is te zien dat hij in augustus bij Apple aan de slag is gegaan, als ‘Secret Agent’ bij ‘Apple Special Projects’. Of Braonáin hier bewust geheimzinnig doet is de vraag, maar het gooit weer wat verse olie op het vuur van de Apple-auto.

Het meest opvallende product dat Braonáin in het verleden ontwikkelde is de ‘digitale kentekenplaat’, een slim nummerbord dat gebruikt kan worden om de locatie van het voertuig te achterhalen en digitaal (parkeer)boetes naar te versturen.

Het is natuurlijk maar de vraag of Braonáin ook daadwerkelijk aan een auto zit te sleutelen bij Apple, maar hij is zeker niet de enige werknemer die een werkverleden heeft in de auto-industrie. Daarnaast hoorden we deze week nog dat Apple in 2008 al hardop nadacht over het ontwikkelen van een eigen auto.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2015, 9:24
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen auto, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.