testtraject-autos

‘Ontwikkeling Apple-auto schiet sneller op dan gedacht’

Apple is al ver gevorderd met Project Titan, waarbij ze een Apple Car ontwikkelen. Deze zelfrijdende auto kan binnenkort al getest worden op een bekende testbaan.

Volgens nieuwe informatie is Apple met Project Titan verder gevorderd dan we denken. Het project om een Apple-auto te ontwikkelen, zou al zo ver zijn, dat Apple met werkende proefmodellen kan gaan rijden. Apple is momenteel op zoek naar een goed beveiligde locatie waar ze de auto kunnen testen.

testbaan-zelrijdende-autos

The Guardian heeft informatie ontvangen, waaruit blijkt dat Apple grote sprongen vooruit maakt. Apple nam dit jaar al meerdere kopstukken uit de auto-industrie in dienst en de introductie van de Apple Car kan al met al korter duren dan iedereen denkt.

Volgens The Guardian heeft Apple interesse om het Momentum Station te gebruiken voor het testen van de Apple Car. Dit is een voormalige marinebasis, die nu wordt gebruikt voor het testen van zelfrijdende auto’s. Dat is trouwens ook de enige aanwijzing dat er sprake zou kunnen zijn van een zelfrijdende auto. In de informatie van The Guardian wordt verder niet de indruk gewekt dat de auto zichzelf kan besturen.

Uit documenten blijkt dat Apple-engineer Frank Fearon heeft nagevraagd hoe het zit met de tijdsplanning en beschikbaarheid van de testfaciliteiten en in hoeverre andere partijen er gebruik van maken. Uiteraard wil Apple geen pottenkijkers van andere bedrijven. Momentum Station-directeur Randy Iwasaki heeft trouwens ook al bevestigd dat Apple interesse heeft om de testfaciliteiten te gebruiken. Meer wil hij er niet over kwijt, omdat hij een geheimhoudingsverklaring heeft getekend.

testtraject-autos

Misschien weten ze bij BMW meer te vertellen over het project. Apple zou met de bekende Duitse autofabrikant samenwerken onder een geheime naam. Ze hebben daarvoor het bedrijf SixtyEight Research opgericht, om in alle stilte aan de auto te kunnen werken. Volgens geruchten wil Apple de auto baseren op de carrosserie van de BMW i3.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2015, 22:02
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple car, auto, project

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.