Apple Card-verpakking

Verpakking van Apple Card bevat NFC-tag

Eerste creditcards geleverd

In Cupertino zijn de eerste Apple Card creditcards beschikbaar gesteld aan eigen personeel. Later deze zomer krijgen gewone consumenten hun Apple Card toegestuurd. Uit gelekte foto's blijkt hoe de kaart en de verpakking eruit zien.

Verpakking van Apple Card heeft NFC

De foto’s tonen voor het eerst de fysieke Apple Card, inclusief de speciale verpakking. Er zit een NFC-tag in de verpakking, zo meldt geruchtenlekker Ben Geskin. Die is bedoeld om de kaart makkelijk te kunnen koppelen met de digitale kaart in de Wallet-app op de iPhone. Het zou hier gaan om een min of meer geheime beta die intern bij Apple wordt uitgevoerd. De kaart op de foto is eigendom van een Apple-medewerker. Ben Geskin heeft de naam op de kaart vervangen door zijn eigen naam, om te verhullen wie de foto’s gelekt heeft.


Op de foto heeft de kaart misschien een gouden gloed, maar dat is slechts een illusie. De werkelijke kaart heeft dezelfde zilverachtige kleur die Apple liet zien tijdens het evenement op 25 maart. In plaats van plastic heeft Apple gekozen voor titanium als materiaal. Ook opvallend is dat er geen creditcardnummer, geldigheidsdatum of CVV-nummer op staat, om te voorkomen dat die informatie wordt misbruikt. In plaats daarvan staat alle info in de Wallet-app.

Apple werkt samen met Goldman Sachs en Mastercard om de creditcard op de markt te brengen, voorlopig alleen in de VS. Het is nog niet bekend wanneer de eerste kaarten bij klanten op de deurmat vallen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2019, 7:53
Bron Bron Twitter
Categorie Diensten
Onderwerpen apple card, creditcard
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.