iCloud nu al beschikbaar voor iedere iPad-bezitter

iCloud is nu al voor iedereen te gebruiken. Door de vrij te installeren iOS 5 GM op je iPad te zetten krijg je toegang tot de cloudservice. Ook op iCloud.com valt gewoon in te loggen.

iCloud
Afgelopen avond werd tijdens het Let’s Talk iPhone-evenement aangekondigd dat iCloud samen met iOS 5 op 12 oktober beschikbaar komt. Maar iPad-bezitters kunnen alleen nu al met de cloudservice aan de slag door de Golden Master van iOS 5 te installeren. Ook de site iCloud.com is voor iedereen gewoon beschikbaar.


De Golden Master is de naam van een laatste versie van een iOS-bèta. Deze wordt kort voordat het OS officieel beschikbaar is voor gebruikers beschikbaar gemaakt in de dev channel, zodat ontwikkelaars hun applicaties volledig kunnen toespitsen op de aankomende release. Bij bèta’s van iOS moest je een UDID geregistreerd bij een ontwikkelaar of Apple zelf hebben, maar het lijkt er op dat iedereen met een iPhone 3GS, iPhone 4, iPad of iPod Touch vierde generatie de Golden Master mag installeren. Er komt nog wel veel bij kijken om de Golden Master te gebruiken: hoewel iedereen de software mag installeren, zijn de bestanden officieel alleen te downloaden via Apple’s dev channel. Hetzelfde geldt voor de laatste iTunes-bèta, die ook nodig is om het te kunnen gebruiken.

Ook de site iCloud.com is nu vrij op in te loggen door iedereen met een iTunes-account, die gebruik heeft gemaakt van iCloud. Hoewel de website het nog heeft over een ontwikkelaar-login, lukte het ons om zonder een ontwikkelaarsaccount de website te gebruiken. Hierop is het mogelijk om te kijken naar je gesynchroniseerde mail, contacten, agenda en iWork-bestanden. Ook je iPad is via Find My iPhone te traceren.

De iCloud-functionaliteit zit nog niet ingebakken in OS X. Deze zal pas verschijnen in versie 10.7.2, die rond 12 oktober wordt verwacht. Hetzelfde gaat op voor de Windows-software voor iCloud.

Hoewel we nog maar een week verwijderd zijn van iCloud’s officiële lancering, is de cloudservice nu officieel nog in bèta. Het kan daarom zo zijn dat je tegen de nodige problemen oploopt die Apple probeert op te lossen voor 12 oktober.

Tipgever: Barry Schiffer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 oktober 2011 om 14:50
Categorie
iOS
32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.