Apple brengt iTunes 11.0.5 en 11.1 beta 2 met iTunes Radio uit

Apple heeft een update van iTunes uitgebracht. iTunes 11.0.5 lost een probleem met iTunes in the Cloud op, terwijl iTunes 11.1 beta 2 voor ontwikkelaars is bedoeld.

itunes logoApple heeft vannacht twee iTunes-updates uitgebracht. iTunes 11.0.5 is bedoeld voor gewone gebruikers en lost een probleem op met iTunes in the Cloud. Dit is een muziekdienst van Apple waarbij je gekochte iTunes-muzieknummers niet lokaal hoeft op te slaan. Als ze ‘in de cloud’ aanwezig zijn kun je ze vanaf elk iOS-apparaat afspelen. Er speelde echter een probleem, waarbij gekochte of gedownloade items onverwacht werden afgespeeld. In iTunes 11.0.5 is dat opgelost, net als in de onlangs verschenen iOS 7 beta 6. Voor ontwikkelaars kwam vannacht bovendien iTunes 11.1 beta 2 uit.

Deze bevat volgens de update-omschrijving de nieuwe iTunes Radio als belangrijkste nieuwe functie. Twee weken geleden kwam de eerste beta uit, waar iTunes Radio ook al aanwezig was. Andere nieuwe functies zijn er nog niet ontdekt. iTunes Radio is momenteel alleen te testen door ontwikkelaars en komt voorlopig alleen beschikbaar in de VS, al kun je het vanuit Nederland wel gebruiken als je een Amerikaans iTunes-account hebt.

itunes-11-1-beta-2

Downloaden van nieuwe iTunes-versies kan via de update-functie van OS X en Windows, of via de webpagina www.apple.com/itunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2013, 7:20
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.