‘Apple bouwt gigantisch zonnepark tegenover datacentrum iCloud’

Apple gaat een zonnepark van zevenhonderdduizend vierkante meter bouwen tegenover zijn datacentrum in Maiden. Dit datacentrum wordt gebruikt om data van iCloud op te slaan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Zonnepark datacentrumVolgens de Amerikaanse nieuwssite Charlotte Observer gaat Apple een zonnepark van ongeveer zevenhonderdduizend vierkante meter aanleggen vlak tegenover zijn datacentrum in Maiden. Dit zonnepark zal waarschijnlijk helpen om een groot deel van het energieverbruik van Apple in de toekomst op te vangen. Bevestiging van Apple moet nog volgen, maar de gemeente zou de bouwpapieren openbaar hebben gemaakt.

Catawba heeft documenten openbaar gemaakt waarin ze toestemming geven voor de bouw van een zonnepark van 171 acre, iets minder dan zevenhonderdduizend vierkante meter. Het park moet aangelegd worden op een stuk land dat al in Apple’s bezit is, tegenover het datacentrum.

Het zou een stap vooruit zijn voor Apple. Duke Energy, het bedrijf dat volgens Charlotte Observer nu stroom levert aan Apple, put zijn stroom vooral uit kolen en en nucleaire energie. Het stroombedrijf heeft wel een aantal zonneparken. Daar staat tegenover dat Apple vuur gebruikt om ruimte te maken voor het nieuwe zonnepark en ook een hoop bomen ruimt.

Het datacentrum van Apple wordt op het moment onder andere gebruikt om data van iCloud op te slaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2011, 14:41
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen apple, datacenter, energie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.