Nokia Maps offline beschikbaar als webapp voor de iPhone

Nokia Maps is een alternatief op Google Maps dat draait in je browser. De webapp doet ook een paar extra dingen, zoals het offline opslaan van specifieke gebieden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Nokia MapsGebruik je liever geen Google Maps, dan is er een alternatief om je route mee te bepalen en de kaart te bekijken. Nokia heeft namelijk de navigatiedienst Nokia Maps beschikbaar gemaakt voor onder andere de iPhone. Hij draait op HTML5, waardoor je geen app hoeft te downloaden. In plaats daarvan gebruik je hem vanuit je mobiele internetbrowser. Heb je geen internet tot je beschikking, dan kun je ook je kaarten ook offline opslaan.

Nokia Maps lijkt in grote lijnen erg op Google Maps: je kunt zoeken naar locaties, jezelf met GPS terugvinden en een route tussen twee plekken plannen met de auto of te voet. Het moet ook mogelijk zijn om een reis met het openbaar vervoer uit te stippelen, maar bij gebruik meldt Nokia Maps dat de functie niet beschikbaar is.

Maar Nokia Maps heeft ook een aantal dingen van zichzelf. Zo is er een favorietenlijst waar je locaties in kunt zetten, zodat je ze makkelijk terugvindt. Interessanter is de lokale opslagfunctie: ga je naar een plek met een slechte dataverbinding, dan kun je vooraf via Wi-Fi de kaart opslaan op je iPhone. Helemaal zonder limieten is deze functie alleen niet: je kunt hooguit een aantal MB aan kaartinformatie opslaan, genoeg om bijvoorbeeld de binnenstad van Leiden mee in kaart te brengen.

Om Nokia Maps te gebruiken ga je naar m.maps.nokia.com in je mobiele browser.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2011, 13:08
Categorie iOS
Onderwerpen nokia, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.