Apple bevestigt iPhone-verkoopdeal met China Mobile

Apple en China Mobile hebben een deal gesloten. 's Werelds grootste mobiele netwerk gaat vanaf 17 januari de iPhone verkopen.

iphone-chinaApple heeft na jarenlang gesprekken voeren eindelijk bevestigd dat er een overeenkomst met China Mobile is gesloten. De grootste provider ter wereld zal vanaf 17 januari de iPhone 5s en iPhone 5c gaan verkopen. Aanstaande woensdag zal de voorinschrijving beginnen, later zullen ook prijzen bekend worden gemaakt. Apple’s Tim Cook zei in het persbericht dat China een extreem belangrijke markt voor Apple is. Het aantal iPhone-gebruikers in China groeit snel en dus staat Apple te popelen om de iPhone in zoveel mogelijk Chinese broekzakken te krijgen. De start van de verkoop valt bovendien mooi vóór het Chinese Nieuwjaar, dat op 31 januari 2014 valt.


De Chinese iPhone zal de 4G/TD-LTE en 3G/TD-SCDMA netwerken van China Mobile gaan ondersteunen, zodat de Chinezen op hoge snelheid kunnen internetten. Ter vergelijking: China Mobile heeft 760 miljoen klanten, KPN heeft rond de 5 miljoen. Apple kan volgend jaar miljoenen iPhones verkopen in China. Analist Piper Jaffray verwacht 17 miljoen stuks, het concurrerende analistenbureau ISI denkt aan 39 miljoen. Andere analisten zitten er tussenin. Hoeveel stuks er verkocht worden hangt sterk ervan af hoe fanatiek Apple en China Mobile de iPhone gaan promoten. Apple zal de Chinese consumenten ervan moeten overtuigen geen Samsung of lokale merken te kopen. Voor China Mobile is de iPhone het ideale toestel om de Chinese consument naar een (lucratiever) 4G-abonnement over te zetten.
De populairste telefoonmerken in China zijn momenteel Huawei, Lenovo, Meizu, ZTE en Xiaomi. In oktober werden de iPhone 5s, iPhone 5 en iPhone 5c ook al goed verkocht, nog voordat er een deal met China Mobile was gesloten. Apple had die maand een marktaandeel van maar liefst 12 procent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 december 2013 om 23:55
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.