vuurwerk cannes

Meer sms’jes verstuurd door WhatsApp-storing op oudejaarsavond

Sms beleefde een comeback tijdens oudejaarsavond 2015. Door een storing bij WhatsApp grepen meer mensen dan verwacht terug op het aloude sms.

Tijdens de oudejaarsnacht zijn er meer sms’jes verstuurd dan verwacht. Een storing bij WhatsApp gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat veel mensen teruggrepen op het aloude sms. Toch neemt het aantal verstuurde sms-berichten jaarlijks af, meldt provider Vodafone.

vuurwerk cannes

De provider zag om 17:30 uur, 19:00 uur en 21:00 uur pieken in het aantal verstuurde sms-berichten, soms wel 33 procent hoger dan gemiddeld. Die tijdstippen vallen samen met de momenten van de WhatsApp-storingen. De problemen duurden een groot deel van de avond, waardoor gebruikers geen berichten konden versturen en geen verbinding konden maken. Gelukkig was de storing rondom middernacht opgelost en lukte het alsnog om vrienden en familie met een appje een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Storing WhatsApp oudjaar

Onverwachte pieken in sms-verkeer

Hieronder zie je in een grafiek de pieken in het sms-verkeer. Elk jaar daalt het aantal sms-berichten en telefoongesprekken en stijgt het aantal berichten via 4G. Dat was ook afgelopen nacht e zien. Tussen 18:00 uur en 4:00 uur kreeg het netwerk van Vodafone met 30 terabyte aan 4G-verkeer te maken, een stijging van 114 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal telefoongesprekken daalde met 3,6% naar 7 miljoen.

SMS-verkeer oudjaar 2015, grafiek van Vodafone

Bij KPN was tussen 22:00 uur en 4:00 uur een verdubbeling in het 4G-verkeer te zien ten opzichte van vorig jaar. Het aantal telefoongesprekken was met 5 miljoen ongeveer gelijk aan vorig jaar (het aantal gesprekken ligt lager dan bij Vodafone, maar de meetperiode was bij KPN ook iets korter). Bij KPN werden 5 miljoen sms-berichten verstuurd, een miljoen minder dan vorig jaar.

Heb jij last gehad van de WhatsApp-storing en ben je daarom maar via sms of op een andere manier je gelukwensen gaan overbrengen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2016, 12:29
Categorie Providers
Onderwerpen oudjaar, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.