Apple bestelt minder iPad-onderdelen

Apple gaat de bestelling van iPad-onderdelen verlagen, zo meldt Bloomberg. Ze baseren zich daarbij op een rapport van JP Morgan Chase. Het zou kunnen duiden op verminderde vraag, introductie van de iPad 3 of...
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipadApple gaat in het vierde kwartaal van 2011 minder onderdelen voor de iPad bestellen, meldt Bloomberg. Ze baseren zich daarbij op een rapport van de Amerikaanse bank JP Morgan Chase. De analisten van de bank denken echter, dat Apple in het derde en vierde kwartaal nog steeds veel iPads zal verkopen. De verlaging zou ook te maken kunnen hebben met de komst van een nieuw model, maar dat lijkt minder waarschijnlijk. Over het algemeen is de verwachting dat de iPad 3 pas in het voorjaar van 2012 komt. Volgens Bloomberg is het de eerste keer dat Apple de bestelling van onderdelen vermindert.


Gaat het slecht met de verkoop van de iPad? De analisten zijn het niet met elkaar eens. Volgens analisten die Bloomberg heeft gesproken zou de Taiwanese fabricagepartner van Apple in het vierde kwartaal minder iPads gaan produceren. In plaats van 17 miljoen iPads zullen er slechts 13 miljoen worden gemaakt. Maar Gartner verwacht juist dat in het vierde kwartaal de verkoop van iPads door het dak zal gaan. De concurrentie van Android-tablets is veel lager dan verwacht omdat ze niet zo gebruiksvriendelijk zijn. En er zitten ook geen nieuwe producten in de pijplijn die daar op korte termijn verandering in kunnen brengen. De enige partij die wel een antwoord op de iPad zou kunnen bieden is Amazon, die over een paar dagen een Android-tablet zal aankondigen.

Amazon

Amazon is al een tijdje actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals, hoe je via Amazon Prime profiteert van extra voordeel en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Daarnaast kun je gebruik maken van gratis verzending als je lid wordt van Amazon Prime. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.