Apple beperkt ondersteuning voor AirPrint in iOS 4.2

AirPrint zal in iOS 4.2 geen volledige ondersteuning bieden voor netwerkprinters die via een PC of Mac zijn aangesloten. In de documentatie zijn verwijzingen weggehaald.

airprint ipadHet klonk zo mooi, toen Apple de functie AirPrint aankondigde: het zou vanaf iOS 4.2 mogelijk zijn om draadloos afdrukken te maken vanaf je iPad. Je kon er speciale HP ePrint-printers voor komen, maar het werkte ook bij gedeelde printers die je via een PC of Mac op het netwerk had aangesloten. Nu blijkt echter op het laatste moment dat Apple de ondersteuning voor AirPrint heeft ingeperkt. In de releasenotes is niet langer te lezen dat je ook gedeelde printers op een netwerk kunt gebruiken.

In de iOS 4.2 Gold Master is de AirPrint-functie nog wel aanwezig, maar ontwikkelaars zeggen dat Apple alle verwijzingen naar printen via Mac OS X 10.6.5 en pc’s heeft weggehaald uit de documentatie. Momenteel worden alleen de HP-netwerkprinters genoemd. Een ontwikkelaar die met Apple’s Tech Support belde, kreeg een bevestiging dat de functie is geannuleerd:

Support for AirPrint on Windows and Mac has been cancelled. We will be in contact with you if another opportunity arises in the future.

Mogelijk heeft Apple op het laatste moment problemen ondervonden en hebben ze besloten om AirPrint nog niet volledig vrij te geven. Dat is jammer, want het leek zo makkelijk: onderuitgezakt op de bank documenten printen vanaf je iPad. Volgens de geruchten komt iOS 4.2 aanstaande vrijdag rond 19:00 uur Nederlandse tijd beschikbaar.

airprint-ios-42

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2010, 12:55
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen airprint, ios 4, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

Apple beperkt ondersteuning voor AirPrint in iOS 4.2

Apple heeft plotseling alle verwijzingen naar AirPrint, een nieuwe functie om draadloos te kunnen printen vanaf je iPhone of iPad, van de website verwijderd. Vermoedelijk is AirPrint helemaal komen te vervallen in iOS 4.2.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

AirPrint iOS 4.2

Eigenlijk zou in iOS 4.2 de mogelijkheid aanwezig zijn om via AirPrint draadloos afdrukken te maken. Het werkt bijvoorbeeld op de HP ePrint-apparaten. Maar het lijkt erop dat Apple de ondersteuning voor AirPrint heeft ingeperkt. In de releasenotes is niet langer te lezen dat je ook gedeelde printers op een netwerk kunt gebruiken. Bij de lancering beloofde Apple dat de technologie niet alleen op de speciale printers zou werken, maar ook op printers die via een PC of Mac op het netwerk waren aangesloten.
(meer…)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2010, 21:54
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen airprint, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.